Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την ουσία του αντεργατικού νόμου που φέρνει πάνω στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"

2019-10-03

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τ/σ ΑΝΤ1

«Ο πρωθυπουργός που έχει εκλεγεί με το 27% του εκλογικού σώματος μιλάει για δημοκρατία!» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση του Κ.Μητσοτάκη για την απεργία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτώβρη, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά να κρύψει την ουσία του συνδικαλιστικού νόμου, που είναι το χτύπημα των υπολειμμάτων των εργασιακών δικαιωμάτων που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και, παράλληλα, ο ορισμός του εκάστοτε υπουργού Εργασίας σε διαχειριστή των συνδικάτων, τα οποία είναι εθελοντικές ενώσεις και λειτουργούν με βάση τα καταστατικά τους. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ψάξει στο κόμμα του τους συνδικαλιστές που κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων, με νοθείες και διπλοψηφίες, που διαχειρίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δήθεν καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο νόμο, υπενθύμισε ότι η βάση του νομοθετήματος της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και ξεκίνησε το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Για το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίζουν την πορεία της δράσης τους, την ώρα μάλιστα που το 60% των εργαζομένων απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας, με εκ περιτροπής εργασία, με μερική απασχόληση. Ήταν μια καλή κίνηση οι δυο απεργίες, θα υπάρξει συνέχεια, κατέληξε ο Νίκος Σοφιανός.