Ομιλίες / Δηλώσεις / Δελτία Τύπου

 

Την άμεση εξόφληση των εργαζομένων στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2019 ζητούν με Ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

«Η καραντίνα στη δομή του Ελαιώνα και στις άλλες δομές της Αττικής είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και του Δήμου της Αθήνας. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να τηρηθούν τα δικά τους υγειονομικά πρωτόκολλα στις δομές, στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά.

Η δημοτική Αρχή επέλεξε, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου, να μη φέρει προς συζήτηση τους όρους και τις συνθήκες με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία της Αθήνας στις 14 Σεπτέμβρη και να παρουσιάσει το σχέδιο και τα μέτρα που έχει πάρει. Η απάντηση σε όσα έθεσε η αντιπολίτευση ήταν ότι "θα κάνουμε αυτό που πρέπει", ενώ την...

Με τακτική πλήρους απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών από μέρους της δημοτικής Αρχής, παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) το Σχέδιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής του που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβρη του 2020.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Νίκου Σοφιανού στην εκδήλωση με θέμα «Με την τέχνη του αγώνα πιο δυνατοί, προχωράμε» που οργάνωσε την Τρίτη 14 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ένα υπερώριμο αίτημα και μια σύγχρονη παιδαγωγική ανάγκη της εποχής, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τη σχολική χρονιά 2018-2019 στη χώρα μας, με προοπτική εντός 3ετίας να έχει εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας. Ο δήμος Αθηναίων εξαιρέθηκε τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής γιατί δεν...

Σε εκδήλωση για το «μεγάλο περίπατο» μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αθήνα, που διοργάνωσε η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής.

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στο ΔΣ της "Τεχνόπολης" για την Προγραμματική Σύμβαση "Για την Ενοποίηση, τον Εμπλουτισμό και την Ανάδειξη του Πολιτιστικού Ιστού της Αθήνας"

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, μαζί με τον Χάρη Βουρδουμπά, δημοτικό σύμβουλο, τον Θεοδόση Μπενάτο και την Ελπίδα Νασιοπούλου, εκπροσώπους στο ΔΣ του...