Ομιλίες / Δηλώσεις / Δελτία Τύπου

 

Τη μείωση των δημοτικών τελών στα θέατρα της Αθήνας διεκδικούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζοντας σχετική έκκληση θεάτρων της Αθήνας.

Νέα βάρη ετοιμάζεται να επιβάλει η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη στους κατοίκους και εργαζόμενους της Αθήνας που από ανάγκη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για να μετακινηθούν.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Αθήνας, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και των πρώην βουλευτών της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της -ανάμεσά τους και του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Αθήνας Ηλ. Κασιδιάρη- καλούν τη Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού...

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα την ανάκληση απολύσεων μεταναστών/μεταναστριών που απορρίφθηκαν από τη διαδικασία επιλογής σχολικών καθαριστών/καθαριστριών, ένα θέμα που είχε αναδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατέθεσαν στις 24 Σεπτέμβρη 2020 οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Χρήστος...

Ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, ο πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, μετά από την αναγνώρισή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει σαν καλεσμένος του Δημάρχου της Αθήνας στο ονομαζόμενο «Δημοκρατικό Φόρουμ» που θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Την άμεση εξόφληση των εργαζομένων στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2019 ζητούν με Ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

«Η καραντίνα στη δομή του Ελαιώνα και στις άλλες δομές της Αττικής είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και του Δήμου της Αθήνας. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να τηρηθούν τα δικά τους υγειονομικά πρωτόκολλα στις δομές, στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά.

Η δημοτική Αρχή επέλεξε, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου, να μη φέρει προς συζήτηση τους όρους και τις συνθήκες με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία της Αθήνας στις 14 Σεπτέμβρη και να παρουσιάσει το σχέδιο και τα μέτρα που έχει πάρει. Η απάντηση σε όσα έθεσε η αντιπολίτευση ήταν ότι "θα κάνουμε αυτό που πρέπει", ενώ την...

Με τακτική πλήρους απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών από μέρους της δημοτικής Αρχής, παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) το Σχέδιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής του που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβρη του 2020.