Ομιλίες / Δηλώσεις / Δελτία Τύπου

 

Λίγες μόλις μέρες μετά την πολυδιαφημισμένη εξαγγελία του Δημάρχου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων από τον Δήμο της Αθήνας, σήμερα το πρωί κατέρρευσε ένα τμήμα του κτιρίου της βίλας Δρακόπουλου, διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου στα Πατήσια.

Το θέμα θα τεθεί προ ημερήσιας διάταξης από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη 2021.

Την άμεση εξόφληση των εργαζομένων στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων το 2019 ζητούν με επανακατάθεση Ερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου και ολιγομελής αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, η Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλος Αθήνας επιχείρησε το πρωί να αφήσει ένα λουλούδι, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και...

Σε λίμνη έχουν μετατραπεί πολλές περιοχές της Αθήνας. Μια από τις πολλές εικόνες αποτελεί και ο κάθετος στην οδό Αντιγόνης πεζόδρομος, δίπλα στην Ακαδημία Πλάτωνος, περιοχή όπου οι κάτοικοι πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη, αλλά δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές αποχέτευσης ομβρίων & υδάτων.

Στο 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, που στεγάζεται στο χώρο του πρώην Βουστάσιου στην Κολοκυνθού, περιόδευσαν το πρωί της Δευτέρας 30 Νοέμβρη 2020 οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Χάρης Βουρδουμπάς και συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου.

Το θέμα της "Διπλής Ανάπλασης" εντάχθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας της Δευτέρας 30 Νοέμβρη 2020, για πρώτη φορά στη θητεία αυτής της δημοτικής Αρχής και δέκα μέρες μετά την υπογραφή από τον Δήμαρχο Αθηναίων σχετικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας που έγινε εν άγνοια του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τοποθέτηση της...