Ομιλίες / Δηλώσεις / Δελτία Τύπου

 

Η βίλα Δρακόπουλου, ένα ιστορικό διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου, αφέθηκε ασυντήρητο διαχρονικά από τις διοικήσεις του Δήμου Αθήνας, με αποτέλεσμα τον Φλεβάρη του 2021, ένα τμήμα του κτηρίου να καταρρεύσει.

Με μαζική κινητοποίηση στο Αττικό Άλσος το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτέμβρη αθλούμενοι στα γήπεδα τένις που βρίσκονται εντός του χώρου διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να πετάξει εκτός γηπέδων δεκάδες αθλούμενους, παραχωρώντας τα γήπεδα σε Όμιλο Αντισφαίρισης της Ν. Ιωνίας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθήνας καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η διανομή του ΤΕΒΑ στο Δήμο της Αθήνας. Οι 12.997 δικαιούχοι ΤΕΒΑ υποβάλλονται σε ένα «Γολγοθά» προκειμένου παραλάβουν τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.

«Αυτή η μεγάλη εκδήλωση του Φεστιβάλ στην Ικαρία δείχνει τους ακατάλυτους δεσμούς του νησιού με το κόμμα του αλλά και την ανάγκη πιο αποφασιστικά να δουλέψουμε για την ανανέωση τους με τον πιο σίγουρο τρόπο, με γερή και μαζική οργάνωση της ΚΝΕ με οργανώσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού.

Περιοδεία στον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Μελίνα Δασκαλάκη.

Τις τραγικές συνέπειες της ελλιπούς αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης αναδεικνύουν για άλλη μια φορά οι εικόνες από τις γειτονιές της Αθήνας, όπου αρκετοί δρόμοι παρέμειναν απροσπέλαστοι για ώρες έπειτα από τη βροχή της Παρασκευής.

Με την ψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων για την «Ανάπλαση του χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα» καταργείται το ένα (1) από τα συνολικά τρία (3) γήπεδα ποδοσφαίρου που εξυπηρετούν τα ερασιτεχνικά σωματεία της Αθήνας.