Ομιλίες / Δηλώσεις / Δελτία Τύπου

 

Κινητοποίηση, απαιτώντας να μην παραδοθεί η έκταση του πρώην εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιώτες και να ανεγερθεί νέο σχολείο για το 9ο ΕΠΑΛ, διοργάνωσε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» έξω από το 53ο Λύκειο.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν ο Κώστας Ρήγας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο Βασίλης Δήμου, κοινοτικός σύμβουλος του 3ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό έγινε στο συγκρότημα που στεγάζει τα 54ο και 55ο δημοτικά σχολεία Αθήνας, μαζί με δύο νηπιαγωγεία, στην οδό Λιοσίων 42. Τα σχολεία, στη συντριπτική πλειονότητα, εξυπηρετούν ανάγκες μεταναστών και προσφύγων.

Στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, αφού ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, έκαναν την εξής δήλωση: «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού».

«Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, στον φασισμό». Αυτό ήταν το σύνθημα στην καθιερωμένη συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο πάρκο του Φιξ στα Πατήσια για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο...

Στηρίζοντας τη σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην παραχωρήσει προεκλογικά χώρους στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας στηρίζει το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου και να προχωρήσει ο καθορισμός τιμής μονάδος για την απαλλοτρίωση των 2,7 στρεμμάτων του τμήματος οικοπέδου της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα.