Ν. Σοφιανός: "Ανεβάζουμε το ΚΚΕ πιο ψηλά, στέλνουμε ένα μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη"

2024-05-30

Σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στην Πετρούπολη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, καθώς και η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής. Παρευρέθηκαν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, και ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην ΕΕ, αυτήν την αντιδραστική ένωση που «με τις αποφάσεις, τις Οδηγίες, τους Κανονισμούς, τα Σύμφωνα κ.ά. που καθορίζουν όλους τους τομείς διαμορφώνει τη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας». Αντιπαρέβαλε ότι τα άλλα κόμματα λένε «ναι» στην ΕΕ. Στην ΕΕ των ισχυρών, του κεφαλαίου, των λομπιστών. Στην ΕΕ που είναι ταυτισμένη με το ΝΑΤΟ και την πολεμοκαπηλεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ότι τα άλλα κόμματα συμφωνούν στη στήριξη της ΕΕ στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και στο δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ για να δολοφονεί χιλιάδες αμάχους. Την ίδια στιγμή, επισήμανε, δεν βγάζουν κουβέντα για τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα στον ελληνικό λαό, εκτός βέβαια από το ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε όλες και όλους να σκεφτούν μπροστά στην κάλπη την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, όπου θα είναι εδώ ο βραχνάς της ακρίβειας, οι μισθοί και οι συντάξεις που λήγουν στα μέσα του μήνα, η άγρια φορολογία, η πολεμική εμπλοκή κ.ο.κ.

«Το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερή υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε και στάθηκε στην περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές καυτηριάζοντας αυτούς που έλεγαν πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση και πως δεν έχει αντίπαλο το 41%. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, στις απεργίες, στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις για 2 μήνες των φοιτητών, στις διαδηλώσεις που έκαναν κατορθωτό η πλειοψηφία του λαού μας να είναι αντίθετη με την εμπλοκή της χώρας στο μακελειό και να εκφράζει την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, κόντρα στα κάθε λογής φερέφωνα. «Αυτό το κίνημα, με την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ, έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ για την επομένη των εκλογών», σημείωσε.