ΚΟ Κολωνού - Σεπολίων του ΚΚΕ για τη φωτιά στο λόφο Κολωνού: "Εδώ και τώρα ενίσχυση της υπηρεσίας Πρασίνου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού"

2024-06-29

Για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου σε εγκαταλελειμμένο οίκημα-πρώην αναψυκτήριο το οποίο βρίσκεται μέσα στον Λόφο του Κολωνού εξέδωσαν ανακοίνωση οι ΚΟ Κολωνού και Σεπολίων του ΚΚΕ. Χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και στην παρουσία των κατοίκων η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο άλσος που περιβάλει τον Λόφο, κάτι που θα είχε τραγικές συνέπειες για έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες που έχει απομείνει για τον λαό του Κολωνού και των Σεπολίων, ενώ θα μπορούσε να έχει και άλλες συνέπειες στην γειτονιά και τα σπίτια γύρω από τον Λόφο. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Για άλλη μια φορά φανερώνεται η γύμνια του κρατικού μηχανισμού και των αποψιλωμένων υπηρεσιών πρασίνου του Δήμου της Αθήνας.

Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου ο χώρος γύρω από το εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο οίκημα είναι ακαθάριστος, γεμάτος ξερόχορτα και σακούλες σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα το κράτος υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν ότι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, απειλώντας τους με πρόστιμα. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύει για τη δημόσια περιουσία στην καρδιά της Αθήνας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που φταίει δεν είναι "η κλιματική αλλαγή", αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα από τον Δήμο και το κράτος συνολικά για την σωστή συντήρηση των χώρων πρασίνου, αλλά και για την αξιοποίηση των οικημάτων εντός αυτών.

Ένας χώρος μέσα στον Λόφο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως κέντρο αναψυχής για τους επισκέπτες του Λόφου, είναι αφημένος στην τύχη του, ενώ είναι η δεύτερη φορά που παίρνει φωτιά και από τύχη καθαρή δεν επεκτάθηκε!

Η νέα Δημοτική αρχή του Χ. Δούκα συνεχίζοντας την πολιτική του προκατόχου του Κ. Μπακογιάννη, δίνει εκατομμύρια ευρώ για να τρέξει το έργο της Διπλής Ανάπλασης, ώστε να φτιάξει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που θα το χαρίσει σε μια Ανώνυμη Εταιρεία για να το εκμεταλλεύεται για έναν αιώνα!

Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν χρήματα για πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου της Αθήνας, και όλο και περισσότερο αυτό παραδίνεται σε ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα δεν υπάρχει φύλαξη του Πάρκου από υπαλλήλους του Δήμου γιατί προφανώς αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες και αυτής της δημοτικής αρχής.

Μήπως τελικά θα επιλέξουν την λύση να κλείσει "για λόγους ασφαλείας" και αυτό το Πάρκο σε μια περίοδο που ο λαός της περιοχής ψάχνει με το κυάλι λίγες ανάσες δροσιάς μέσα στην πόλη;

Εδώ και τώρα ενίσχυση της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την φύλαξη των Πάρκων, αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας.

Για άλλη μια φορά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σκεφτούμε: Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ"».