Ν. Σοφιανός: "Κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται: Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! Κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της"

2024-06-07

«Κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται: Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! Κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή τους!». Αυτό το μήνυμα έστειλε η Ικαρία, με τη συμμετοχή εργατόκοσμου, γυναικών και νεολαίας από κάθε γωνιά του νησιού, από την πετυχημένη κεντρική πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου, με ομιλητές τη Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιογράφο-συγγραφέα, και τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικό σύμβουλο Αθήνας.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι «και από την Ικαρία ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Γερμανίας, που διαδήλωσαν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Με τους εργάτες στο Βερολίνο που ζητούν φτηνή στέγη. Με το 1 εκ. εργαζόμενους της Γαλλίας, που γέμισαν την πλατεία της Βαστίλης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Μακρόν. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λιμενεργάτες της Ιταλίας που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα δολοφονικά όπλα που κατευθύνονταν στην Ουκρανία και στο Ισραήλ. Με τους φοιτητές στη Δανία, στην Ολλανδία, που μαζί με τους συμφοιτητές τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Κολούμπια και τα άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ύψωσαν τις γροθιές τους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

«Η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα χέρια του, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Γι αυτό μέχρι σήμερα, με τους αγώνες μας, με το ΚΚΕ μπροστά, έχουμε πετύχει πολλά:

  • Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι έχουν επιβάλει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μια σειρά κλάδους. Έχουν καθυστερήσει την εφαρμογή αντεργατικών νόμων.

  • Με τον αγώνα τους οι φοιτητές κουρέλιασαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ η μάχη για να μην εφαρμοστεί είναι ανοιχτή. Όλοι ξέρουν πως οι νόμοι έτσι όπως ψηφίζονται, έτσι μπορούν και να μείνουν στα χαρτιά.

  • Με τον αγώνα τους οι αγρότες κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα είναι πιο πολλοί και πιο μεγάλοι. Θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί».