Συζήτηση για την αξιοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος, των Λαχανόκηπων και του εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ

2024-03-15

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που διοργάνωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας με φορείς της 4ης Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με τις θέσεις και πρωτοβουλίες της παράταξης για 3 από τους μεγαλύτερους ελεύθερους χώρους της 4ης ΔΚ. 

Στην συζήτηση ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες αλλά και τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τον εμβληματικό χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, αλλά και για την έκταση των "Λαχανόκηπων" στον Κολωνό, σχετικά με το πώς αυτοί οι χώροι μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν στον λαό της περιοχής μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επίσης η Μαρία Λόκα, σύμβουλος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας με την "Λαϊκή Συσπείρωση" ανέπτυξε το ιστορικό αγώνων και τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως και πρωτοβουλίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το απαλλοτριωμένο εδώ και δεκαετίες και εγκαταλειμμένο οικόπεδο ''ΒΟΤΡΥΣ'' στα Σεπόλια.

Στη συζήτηση συμμετείχαν: 

- Νίκος Σοφιανός, εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σεπολίων "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
- Ντόλυ Σιμοπούλου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Ζωοδόχος Πηγή"
- Αντιγόνη Ζαρογιάννη, μέλος του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου "Τρεις Γέφυρες"
- Κώστας Γιαζιτζής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
- Δημήτρης Καμπέρης, εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου "ΚΟΛΩΝΟΣ CITY"
-Ερμιόνη Πριμικύρη & Στέφανος Ποφάντης  από τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο "ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ", αλλά και κάτοικοι της περιοχής που ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους. 

Από την συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να αξιοποιηθούν οι χώροι αυτοί με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τα επόμενα βήματα αγωνιστικού συντονισμού.