ΟΠΑΝΔΑ: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού

2020-01-24

Κατόπιν και παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η συζήτηση για τη νέα "τιμολογιακή πολιτική" στο ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) αναβλήθηκε, καθώς το θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης 23 Γενάρη χωρίς να είναι έτοιμο το εισηγητικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι φορείς ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα και τις ενστάσεις τους πριν παρθεί η τελική απόφαση.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Θεοδόσης Μπενάτος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης τα εξής θέματα:

Πρώτον, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλειστό γυμναστήριο στο Μετς. Οι υποδομές του γηπέδου είναι σε άθλια κατάσταση. Η οροφή στάζει εδώ και χρόνια, τα διάφορα "μπαλώματα" δεν απέδωσαν και το παρκέ έχει φουσκώσει σε ύψος περίπου 15 εκατοστά από το έδαφος. Είναι επικίνδυνο και απαγορευτικό για τους αθλούμενους.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιπροέδρου στην παρέμβασή μας ήταν ότι έχει ενημερωθεί και έχουν δρομολογηθεί επισκευές και διορθώσεις, ενώ για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος (οροφή κ.α) παρέπεμψε στην ένταξη στο πρόγραμμα "Φιλόδημος 4". Αναμένουμε και θα επανέλθουμε.

Δεύτερον, τα κτιριακά και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο κεντρικό κτίριο του ΟΠΑΝΔΑ και ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους. Σε αρκετά τμήματα οι εργαζόμενοι είναι στριμωγμένοι 4 έως 8 άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και σε ακατάλληλους χώρους. Επίσης, παράπονα υπάρχουν για την κατάσταση στις τουαλέτες και τα αναλώσιμα.

Η απάντηση της προέδρου ήταν σε γενικές γραμμές "κάνουμε ότι μπορούμε, αναλάβαμε πριν 4 μήνες", ενώ ανέφερε ότι κάτι σκοπεύουν να κάνουν για τις τουαλέτες το επόμενο διάστημα αλλά δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας του προσωπικού στις εν λόγω υπηρεσίες.