Δήλωση Ν. Σοφιανού σχετικά με την αντιπαράθεση των υποψηφίων Δημάρχων της ΝΔ & του ΣΥΡΙΖΑ για τα Άνω Πατήσια

2019-01-25

"Παρακολουθώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων της ΝΔ κ. Κ. Μπακογιάννη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Ηλιόπουλου για τα Άνω Πατήσια,που προκλήθηκε από την αντίδραση της Ένωσης Γονέων 5ου Διαμερίσματος στις δηλώσεις του κ. Κ. Μπακογιάννη, για τους φόβους που έχουν οι γονείς στα Άνω Πατήσια, ως γονιός, κάτοικος της περιοχής και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας εδώ και εννέα χρόνια, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Είναι φανερό ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν γνωρίζει την περιοχή μας, τα πραγματικά της προβλήματα, τις αγωνίες των γονιών και των κατοίκων της γειτονιάς μας. Οι δηλώσεις του υπηρετούν την επιλογή του να κάνει κύριο θέμα την ανασφάλεια, το φόβο και να προβάλει ως λύση το "νόμος και τάξη".

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων που αντέδρασε στις δηλώσεις του κ. Μπακογιάννη ορθά εντοπίζει τα τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτίρια. Υπάρχει όμως το ερώτημα αν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει περικόψει, εδώ και τέσσερα χρόνια, κατά 50% την επιδότηση στις σχολικές επιτροπές. Συγκεκριμένα από 7 εκατ. ευρώ που έπαιρναν οι σχολικές επιτροπές το 2011, εδώ και 4 χρόνια το ποσό μειώθηκε στα 3,6 εκ. ευρώ, ακολουθώντας την μείωση που έκανε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κυβέρνηση, επίσης, και συγκεκριμένα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που έχει την αρμοδιότητα, είχε αφήσει τις καθαρίστριες των σχολείων, που εργάζονται από το Σεπτέμβρη, απλήρωτες μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, κάνοντας μπαλάκι τις ευθύνες μεταξύ δήμου και κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και υφυπουργός Εργασίας κ. Ηλιόπουλος αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής ξέχασε ή δεν γνωρίζει ένα από τα βασικά: Το ότι η κυβέρνηση και ο δήμος προχώρησαν σε αλλαγή χρήσης γης στην περιοχή του Προμπονά, χαρακτηρίζοντάς την "ΒΙΠΕ προς εξυγίανση", ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο στην τσιμεντοποίηση ενός από τους ελάχιστους πλέον ελεύθερους χώρους στην Αθήνα, ευνοώντας τα επιχειρηματικά σχέδια για δημιουργία εμπορικών κέντρων και πολυτελών κατοικιών".