Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης «Για τον τετραετή στρατηγικό προγραμματισμό για τις προσλήψεις προσωπικού 2020-2023» στο δημ. συμβούλιο (28/3/19)
Στην παρέμβασή του, για το θέμα της έγκρισης «για τον τετραετή στρατηγικό προγραμματισμό για τις προσλήψεις προσωπικού 2020-2023» όπως τέθηκε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Λάμπρου επεσήμανε πως από την εισήγηση τίθονται ανεπαρκείς αριθμοί για τη λειτουργία του δήμου με δημόσιο χαρακτήρα. «Μετά από μία δεκαετία μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως η ίδια η εισήγηση λέει, από 5.450 μόνιμους η δύναμη περιορίστηκε σε 3.700, έχουν αλλάξει και οι οργανισμοί προς τα κάτω, η κατάσταση δεν άλλαξε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρέμεινε σταθερή, με αποτέλεσμα σήμερα ακόμα και το 1+1 που λέει η κυβέρνηση ότι μπορεί να πετύχει με τους δανειστές, η κατάσταση αυτή να μην μπορεί να αναστραφεί με αυτά τα δεδομένα και αυτή την εισήγηση» είπε χαρακτηριστικά.
Η εισήγηση, πρόσθεσε ο Στέλιος Λάμπρου, «δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει ή μάλλον αλλού το πάτε, αφήνετε κενό για ιδιωτικοποίηση τομέων δράσης του δήμου». Μάλιστα, έφερε συγκεκριμένο παράδειγμα σχετικά με τις προβλέψεις για το 2020 από τον τομέα του Πρασίνου όπου «υφιστάμενες κενές θέσεις 83, σύνολο θέσεων κλάδου 100, εκτιμώμενες αποχωρήσεις προσωπικού δύο, εκτιμώμενες κενές θέσεις 85, εκτιμώμενες ανάγκες για μετάταξη εννέα, 21 προσλήψεις. Δηλαδή 30 από τους 85».
Και κατέληξε λέγοντας πως τα «885 άτομα που σκοπεύετε να προσλάβετε
όχι μόνο δε θα καλύψουν τις ανάγκες αλλά θα δημιουργηθούν ακόμα
μεγαλύτερα κενά».
«Η κυβέρνηση κόβει και ο δήμος ράβει» σημείωσε για το θέμα ο Νίκος Σοφιανός καθώς όπως τόνισε, οι 800 θέσεις που προαναγγέλλει ο δήμος «δεν καλύπτουν ούτε καν τα σημερινά κενά πόσο μάλλον τα κενά από συνταξιοδοτήσεις».
Αποτυπώνει το κλείσιμο υπηρεσιών η απόφαση, υπογράμμισε καθώς «έρχεται να κουμπώσει με προηγούμενες αποφάσεις». Μάλιστα, επεσήμανε πως για το Ηλεκτρολογικό, που έχει 93 εργαζόμενους κοντά στη σύνταξη, ο δήμος προβλέπει έως 10 προσλήψεις ενώ για τις Τεχνικές Υπηρεσίες υπάρχουν 60 άτομα για 300 σχολικά συγκροτήματα. «Αυτή η πορεία πρέπει να αντιστραφεί και πρέπει να απαιτήσουμε, να καταγράψουμε στο χαρτί πόσους θέλουμε για να μπορεί αυτός ο δήμος να λειτουργεί χωρίς εργολάβους, χωρίς επιχειρηματίες και ΣΔΙΤ, χωρίς ΜΚΟ και χωρίς κάθε είδους μορφής ιδιωτικοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας είπε πως «γι' αυτό καταψηφίζουμε αυτό το σχέδιο που δεν μπορούν να το δεχτούν οι εργαζόμενοι γιατί πρέπει να σκεφτούν και μπροστά, για το αν θα έχουμε συνεργεία του δήμου Αθήνας σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια».