Ν. Σοφιανός: Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που ιεραρχεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού (AUDIO)
«Εμείς δεν το κρύβουμε. Πρέπει να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική» που «ιεραρχεί και βάζει πρώτο» τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού, τόνισε ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha».
«Παλεύουμε ο αγρότης σήμερα να καταλάβει ότι απέναντί του δεν έχει μόνο τους κουμπάρους, δεν έχει μόνο τα λαμόγια, έχει μια Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία με αθρόες εισαγωγές, με συμφωνίες που γίνονται, χτυπάει τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα με μια άλλη οικονομία», εξήγησε.
Το ΚΚΕ στηρίζει τις αποφάσεις που συλλογικά έχουν διαμορφώσει οι αγρότες, με διαδικασίες σε κάθε μπλόκο, με αιτήματα που «απαντούν σε μια αγωνία που έχει αυτός ο κόσμος για να επιβιώσει», πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στα αιτήματα που καταθέτουν οι αγρότες «γιατί δίνεται ένας αγώνας επιβίωσης και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι στο πλευρό αυτού του κόσμου που δίνει αυτόν τον αγώνα».
Αναφέρθηκε, ακόμη, στον Δήμο της Αθήνας, καθώς ο Νίκος Σοφιανός είναι και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Υπογράμμισε πως «συνεχίζεται η πολιτική Μπακογιάννη από τη νέα δημοτική αρχή, συνεχίζοντας μια φορομπηξία των δημοτών, κρατώντας υψηλότατα δημοτικά τέλη». Συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή προσανατολίζει όλο το τεχνικό έργο «προς τη διπλή ανάπλαση του δωρεάν γηπέδου που φτιάχνουν για τον μεγάλο ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και εφοπλιστή». Υπογράμμισε, ακόμη, πως «όταν η Αθήνα πλημμυρίζει με μια βροχή και βγαίνει απαγορευτικό, όταν η καθημερινότητα των Αθηναίων σκοντάφτει στην κατάσταση με τα σκουπίδια, με τα πεζοδρόμια, με τα οδοστρώματα, με τα σχολεία, με το δίκτυο παιδικών σταθμών που συρρικνώνεται» ο δήμος δίνει «ένα εκατομμύριο για να φωτίσουμε χριστουγεννιάτικα την Αθήνα».
