Ν. Σοφιανός: Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Αθηναίων δεν αφορούν τις ανάγκες του λαού, αλλά το γήπεδο μιας ανώνυμης εταιρίας (AUDIO)

2026-01-02

Στη συμφωνία της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αθηναίων σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δεν αφορούν τους πολίτες της Αθήνας και τις ανάγκες του λαού, αλλά το γήπεδο μιας ανώνυμης εταιρίας. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό σκάνδαλο, καθώς λεφτά του Δήμου δίνονται για να φτιαχτεί ένα γήπεδο, το οποίο μετά θα ανήκει για 99 χρόνια στην Ανώνυμη Εταιρεία, στην ΠΑΕ. Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι αναδεικνύεται η σύμπλευση της Δημοτικής Αρχής με την κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια που ακούγονται.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «για τρίτη χρόνια το 70% του τεχνικού προγράμματος του Δήμου κατευθύνεται στην κατασκευή του γηπέδου και στους βοηθητικούς χώρους. Την ίδια ώρα που μόλις το 1,8% για την επόμενη χρονιά του τεχνικού έργου θα κατευθυνθεί σε αγωγούς ομβρίων, σε αντιπλημμυρικά έργα, με την Αθήνα να πλημμυρίζει ξανά και ξανά όποτε έχει μια δυνατή βροχόπτωση».

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ακόμη ότι το μοντέλο ανάπτυξης γα την Αθήνα που υπηρετεί και ο κ. Δούκας, όπως και ο κ. Μπακογιάννης είναι μια πόλη - τουριστικό προϊόν, ένα πάρκο ξενοδοχείων και βραχυχρόνιας μίσθωσης με υπηρεσίες που εξυπηρετούν το τουριστικό κεφάλαιο.

Τέλος αναφέρθηκε στην αντίθεση του ΚΚΕ στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών.