Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (28/02/2019)

2019-02-28

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φλεβάρη 2019

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φλεβάρη 2019, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Είχατε δεσμευτεί να μπει εντός ημερησίας το αίτημα του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων σε σχέση με την προπληρωμή των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα. Ο νόμος δεν απαιτεί οι επαγγελματίες να πληρώνουν το σύνολο του ετήσιου τέλους έως τις 30 Μαρτίου. Εσείς το ζητάτε με έναν παραλογισμό, που λέει τα χρήματα που θα μαζέψουν οι επαγγελματίες που θα δουλέψουν το καλοκαίρι, να τα προπληρώσουν εφάπαξ ως τις 30 Μάρτη. Δεν εισηγείστε καν την πληρωμή με 3 δόσεις.

Είναι άγρια εισπρακτικό μέτρο. Μέτρο που στερείται και λογικής. Μπορεί ο δήμαρχος, επειδή δεν είναι ξανά υποψήφιος, να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Εδώ όμως μιλάμε για τη δυνατότητα που έχουν οι χιλιάδες επαγγελματίες της Αθήνας να επιβιώσουν. Θα πρέπει να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς με την πληρωμή των τελών. Αν δεν υπάρχει θετική απόφαση, η συζήτηση στο τέλος Μαρτίου θα είναι προβληματική. Τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή;

Δεσμευτήκατε ότι το αίτημα 88 κατοίκων και ιδιοκτητών από τα Αναφιώτικα θα έρθει εντός ημερήσιας διάταξης στις 14 Φλεβάρη. Με αφορμή τη συζήτηση για την Ακρόπολη, επανέρχεται η ευθύνη του Δήμου για να πιέσει να γκρεμιστούν τα εγκαταλελειμμένα ερείπια που ανήκουν στο Υπ. Πολιτισμού στην οδό Στράτωνος στα Αναφιώτικα. Πρέπει να έχετε θέση ως πλειοψηφία στην επόμενη συνεδρίαση. Επίσης, δε χρειάζεται να περιμένουμε ως την επόμενη συνεδρίαση για καθαριστεί ένα οικόπεδο από μπάζα χρόνων. Μπορούν να γίνουν ενέργειες άμεσα.

Είχαμε συζητήσει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση που υπάρχει στο 39ο Γενικό Λύκειο στην οδό Βελβενδού. Η κατάσταση επιδεινώνεται. Μιλάμε πλέον για αστάθεια του πρανούς, για διάβρωση του που έχει προχωρήσει αρκετά, για εργαστήριο της τεχνολογίας που παραμένει κλειστό, για εκτεθειμένη οροφή του οικήματος που υπάρχουν οι τουαλέτες των παιδιών, για μεγάλη επικινδυνότητα για τραυματισμούς και υλικές ζημιές, για χώρους που παραμένουν σε αχρηστία. Σας είχε στείλει Επιστολή η Διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων. Θα γίνει αυτοψία; Θα υπάρχουν μέτρα; Θα υπάρξει άμεση παρέμβαση;

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών είχαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Αθηναίων γιατί η δημοτική Αρχή αποφάσισε να μη δώσει στα σχολεία τη Δ΄ δόση του 2018. Είμαστε στο Φλεβάρη και δεν έχει αποδοθεί ακόμα η Α' δόση του 2019. Η κατάσταση στα σχολεία με την υποδομή και τα λειτουργικά είναι γνωστή. Τη Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας έμεινε κλειστό λόγω των προβλημάτων στο σύστημα της θέρμανσης. Καταγγέλλουμε την παρακράτηση της Δ' δόσης του 2018. Η δόση πρέπει να καταβληθεί. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώνονται οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και να μη δίνονται χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων. Μιλάμε για σχολεία και όχι για επιχειρήσεις. Η βασική προτεραιότητα είναι να λειτουργούν τα σχολεία με τους όρους που πρέπει να λειτουργούν και να μορφώνονται τα παιδιά μας».