Άμεση εξόφληση των εργαζομένων στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων

2020-09-15

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

Την άμεση εξόφληση των εργαζομένων στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2019 ζητούν με Ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Η ερώτηση αναλυτικά:

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους τα στελέχη που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2019 στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων (Ομαδάρχες/ισσες, Κοινοτάρχες/ισσες, Βοηθοί Παιδαγωγικού Προγράμματος, Υπαρχηγοί, Βοηθοί Αρχηγοί, Αρχηγός).

Με το ισχύον καθεστώς, οι εργαζόμενοι λογίζονται από το Δήμο Αθηναίων ως εθελοντές, εργάζονται χωρίς ασφάλιση και χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αμείβονται με αμοιβή που καθορίζεται κάθε χρόνο με ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών & Οικονομικών.

Για τις αμοιβές της κατασκηνωτικής χρονιάς του 2019, η σχετική υπ΄αριθμ. 21650/06-04-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον "καθορισμό αποδοχών στελεχών των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων για το 2019", που υπογράφτηκε με μεγάλη καθυστέρηση και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1528/Β'/22-04-2020, προβλέπει μικρότερα ποσά από αυτά που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με την ΑΔΣ 4/10-01-2019 (ΑΔΑ: Ω433Ω6Μ-Η3Μ).

Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μόνο ένα μέρος των δεδουλευμένων τους τον Μάιο του 2020 και ακόμα περιμένουν να πληρωθούν τη διαφορά που προκύπτει με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

• Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την άμεση διόρθωση της σχετικής ΚΥΑ ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι.

• Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να μην επαναληφθεί η ίδια καθυστέρηση τις επόμενες χρονιές».