Χάρης Βουρδουμπάς: "Αγώνας με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται"

2023-06-03

Την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης ισχυροποίησης του ΚΚΕ «για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, αλλά και για να πετύχουμε νίκες και κατακτήσεις που θα δώσουν πραγματικές ανάσες ανακούφισης», τόνισε ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας με το ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 3 Ιούνη στην ΕΡΤ 1. Όπως είπε, το ΚΚΕ θα κάνει πραγματική μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση.

Επισήμανε ότι κοινό ταξικό στοιχείο όλων των κυβερνήσεων είναι το ποιος πληρώνει τα φορολογικά βάρη, καθώς το 95% αυτών των βαρών τα πληρώνουν οι μισθωτοί, οι μικροί επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και μόλις το 5% οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ακόμη, κοινό στοιχείο τους είναι ότι παραμένουν τα φορολογικά μέτρα που είναι υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι μια σειρά από φοροαπαλλαγές, η εθελοντική φορολογία στους εφοπλιστές, ο αναβαλλόμενος φόρος στις τράπεζες.

Ο Χ. Βουρδουμπάς τόνισε ότι η φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί και γι' αυτό «χρειάζεται αγώνας, σύγκρουση, πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να παλέψουμε για μια σειρά από ελαφρύνσεις που θα τις νιώσει ο εργαζόμενος σήμερα στην τσέπη του».

Τόνισε ότι είναι μύθος πως μπορούν να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι και αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί και σε περιόδους κρίσης και σε περιόδους ανάπτυξης. Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, έστω και για ανάσες ανακούφισης, πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο που έχει εκτίναξη κερδών.