Χάρης Βουρδουμπάς: "Μόνο το ΚΚΕ είναι αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη"

2023-05-22

Συνέντευξη του Χ. Βουρδουμπά στον ρ/σ "Αθήνα 984" & στον δημοσιογράφο Μ. Λεάνη

Είναι θετικό αποτέλεσμα για τον λαό και τους εργαζόμενους η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, ενώ τα ποιοτικά στοιχεία όπως η μεγάλη άνοδος σε εργατικές γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ ελπιδοφόρα, σημείωσε ο Χάρης Βουρδουμπάς, στέλεχος του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μάη στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84».

Ερωτηθείς για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, υπογράμμισε ότι ο κόσμος ξέρει πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση και αυτό μπορεί να δώσει νέα ώθηση και να απελευθερώσει επιπλέον δυνάμεις να ταχθούν με το ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, είτε αυτοδύναμης της ΝΔ είτε συνεργασίας, είναι προδιαγεγραμμένο με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, για το Ταμείο Ανάκαμψης, την «πράσινη μετάβαση», τις δεσμεύσεις των αστικών κομμάτων έναντι του ΝΑΤΟ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διευθετήσεις στο Αιγαίο.

Το πραγματικό δίλημμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε, είναι ποια δύναμη θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να ασκεί πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση, κάτι που δεν έκαναν το προηγούμενο διάστημα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα ήταν στην ουσία συμπολίτευση που έδωσε μάλιστα στην κυβέρνηση της ΝΔ τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένη για την αντιλαϊκή και ταξική πολιτική της.

Ο Χ. Βουρδουμπάς σημείωσε ότι με βάση το κοινό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων σε στρατηγικές κατευθύνσεις κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να προκύψει και τώρα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους και κυρίως για να μεγαλώσουν τα διλήμματα και την τρομοκρατία στον κόσμο ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο του.