Χάρης Βουρδουμπάς: "Να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να μην δοθεί συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική"

2023-06-13

Ο κόσμος να μετρήσει ποια αντιπολίτευση θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης για ν' ανοίξει ένας δρόμος ελπίδας και αυτή η αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ, τόνισε ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιούνη.

Ερωτηθείς για τη Ροδόπη, χαρακτήρισε επικίνδυνο το παιχνίδι μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Aμερικάνων, με δεδομένο και το ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, τόνισε, είναι επικίνδυνο καθώς δρομολογούνται διευθετήσεις και στα Ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, όπου υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα προωθούνται σχέδια για συνεκμετάλλευση προς όφελος μεγάλων ενεργειακών κολοσσών με κίνδυνο να αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Σημείωσε ότι μέσα σε όλο αυτό το παζάρι, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία στο νατοϊκό μπλοκ και να αποτρέψουν την παραπέρα πρόσδεσή της στο άλλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ Ρωσίας – Κίνας.

Για την Υγεία, σημείωσε πως ο κόσμος με τη ψήφο του, μπορεί ν' απορρίψει την πολιτικήπουμας έχει φέρει μέχρι εδώ, σε ένα σύστημα υγείας με προβλήματα κι ελλείψεις σε εξοπλισμό, προσωπικό, υποδομές. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής, συνέχισε, αντιμετωπίζει την υγεία του κόσμου ως εμπόρευμα, οδηγώντας σε ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα αλλά και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Υπογράμμισε πως για το ΚΚΕ, αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, μπορεί ο λαός και οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική τους δράση να διεκδικήσουν ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, με δεδομένη την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της Επιστήμης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Μέσα από τους αγώνες, μπορούμε να πετύχουμε νίκες και κατακτήσεις και να στριμώξουμε την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα έχουμε και ταυτόχρονα ν' ανοίξουμε κι έναν δρόμο για πιο ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού».

Όσον αφορά την φορολογική πολιτική, σημείωσε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσάκισαν τον λαό στη φορολογία, όπως αποτυπώνεται και στα φορολογικά έσοδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τα έχει φθάσει στα 49 δις ευρώ και τη ΝΔ στα 56 δις ευρώ. Αυτά τα έσοδα, σημείωσε προκύπτουν σε ποσοστό 95% από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών και των συνταξιούχων, και όχι από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο πληρώνει μόλις το 5%.

Για τη νεολαία, σημείωσε τη δυναμική που εκφράστηκε στις φοιτητικές εκλογές αλλά και στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, αναφέροντας πως «αναπτύσσεται ένα ρεύμα της νεολαίας που αμφισβητεί το σύστημα επί της ουσίας του και τα κόμματά του και μπαίνει μπροστά στους αγώνες». Κάλεσε τους νέους να πάνε ακόμα πιο μαζικά στην κάλπη και να στείλουν ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

Σημείωσε πως στις εκλογές δεν πρέπει να δοθεί συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε ψηφίζοντας τη ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη, όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είτε τα κόμματα - κομήτες που απολαμβάνουν μεγάλης στήριξης, όπως το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, που δεν λέει τίποτα για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων.