Χάρης Βουρδουμπάς: "Πιο ισχυρό ΚΚΕ γιατί έρχονται αντιλαϊκά μέτρα όπως δείχνει η Έκθεση της Κομισιόν"

2023-05-25

Συνέντευξη του Χάρη Βουρδουμπά στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»

Σε ενίσχυση του ΚΚΕ και στις επόμενες εκλογές από τον κόσμο που χάρηκε με την άνοδό του κι ας μην το ψήφισε, αλλά εκτιμά τη στάση, τη δράση και τις θέσεις του Κόμματος, κάλεσε ο Χάρης Βουρδουμπάς, στέλεχος του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 25 Μάη στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84».

Το αποτέλεσμα του ΚΚΕ ήταν θετικό μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων για το εργατικό κίνημα και μια συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των αστικών πολιτικών δυνάμεων, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επόμενη κυβέρνηση, τόνισε πως είναι δεδομένο ότι θα είναι αντιλαϊκή, γεγονός που αποτυπώνεται και στην Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν για τις κατευθύνσεις της οικονομίας το επόμενο διάστημα και επιβάλλει ματωμένα πλεονάσματα, πάγωμα των τριετιών έως το 2027, «πράσινη μετάβαση» και «πράσινα χαράτσια».

Υπογράμμισε ότι η προεκλογική συζήτηση των αστικών κομμάτων αναλώνεται σε δευτερεύοντα θέματα γιατί στα στρατηγικής σημασίας θέματα υπάρχει ταύτιση των απόψεων και γι' αυτό, άλλωστε, δεν άσκησαν αντιπολίτευση την περασμένη 4ετία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνέβαλαν μάλιστα ώστε να εμφανιστεί η ΝΔ ως το μικρότερο κακό και να φθάσουμε στα αποτελέσματα που είδαμε την Κυριακή 21 Μάη και αποδείχθηκε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στην ταξική και αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

Όσον αφορά τα φασιστικά μορφώματα, ο Χ. Βουρδουμπάς υπογράμμισε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που καλλιέργησαν ανοχή κι έπαιξαν με τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, τροφοδοτώντας αυτές τις αντιλήψεις.