Χάρης Βουρδουμπάς: "Σε υγειονομική βόμβα μετατρέπεται η προσφυγική δομή στον Ελαιώνα"

2020-09-15

Συνέντευξη του Χάρη Βουρδουμπά στον ρ/σ "Αθήνα 984" & τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου

«Καταψηφίσαμε την εξτρά δομή του Ελαιώνα γιατί θεωρούμε ότι ο δήμος με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί μία πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, που είναι απόλυτα αδιέξοδη, κάτι που φαίνεται από όλες τις καταστάσεις που έχουμε δει όλες τις προηγούμενες ημέρες και στη Μόρια και στον Ελαιώνα» υπογράμμισε ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στον «Αθήνα 9,84». «Εκεί, αντί να αραιώνει ο κόσμος -ειδικά σε συνθήκες πανδημίας- προστίθεται κόσμος που μάλιστα έχει πάρει το καθεστώς του πρόσφυγα» τόνισε και συμπλήρωσε πως πλέον είναι μία υγειονομική βόμβα.

Επεσήμανε πως η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη γιατί «κινείται στις ράγες της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που θέλει την Ελλάδα να είναι μία μεγάλη φυλακή με πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται από μία σειρά χώρες». Είπε ακόμα ότι πρέπει να κλείσουν οι δομές στα νησιά και ο κόσμος να μεταφερθεί προσωρινά στην ηπειρωτική χώρα, με γρήγορη διαδικασία να παίρνει άσυλο και να παίρνει ταξιδιωτικά έγγραφα να πάει όπου θέλει.

Σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Χ. Βουρδουμπάς ανέφερε πως τα σχολεία -και στην Αθήνα- άνοιξαν «με απαράδεκτες συνθήκες στο κτιριακό και με άλλες ελλείψεις που δεν είναι στην ευθύνη του δήμου. Ο δήμος είχε χρόνο, όλο το καλοκαίρι να μπορέσει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με πολύ καλύτερες συνθήκες από εκείνες που υπάρχουν». Και υπενθύμισε την «ενδεικτική» λίστα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τα 32 σχολεία που έχουν προβληματικές υποδομές στο δήμο της Αθήνας.