Δελτίο Τύπου από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στα Λύκεια της Γκράβας

2022-09-21

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο επίκεντρο της συζήτησης με εκπαιδευτικούς

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, ώστε να συζητήσει με εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο βρέθηκε στο 40ό ΓΕΛ Αθηνών, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όσο και τη συνολική κατάσταση στις λαϊκές οικογένειες που αφορούν τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Ακόμα έγινε αναφορά στα κενά σε εκπαιδευτικούς, στο ωρολόγιο πρόγραμμα που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα, ενώ η θέρμανση, τα  κτιριακά προβλήματα, η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που φαίνεται να ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην περιμένουν κανέναν σωτήρα, καμιά εναλλαγή κυβέρνησης για να τους λύσει τα προβλήματα. Επαναφέροντας την πείρα του κλάδου από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τον Νοέμβρη του 2021 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, έκανε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία προκειμένου να μπει εμπόδιο στις κυβερνητικές πολιτικές που ενισχύουν τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου βάζοντας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να χώνουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Άλλωστε, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, όπως και η ίδια η ζωή έχει δείξει, μόνο με τους αγώνες μπορούμε να δημιουργήσουμε δυναμική διεκδίκησης και αναχαίτισης της όποιας επίθεσης απέναντι στα δικαιώματά μας.