Δελτίο Τύπου: Δήλωση του Χ. Βουρδουμπά από τη δομή προσφύγων στον Ελαιώνα που έπιασε φωτιά

2022-06-15

Τη δομή στον Ελαιώνα στην οποία ξέσπασε φωτιά σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου το πρωί, ενώ διαμένουν πάνω από 1.100 άνθρωποι, επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χάρη Βουρδουμπά, στέλεχος του Κόμματος και Δημοτικό Σύμβουλο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Χάρης Βουρδουμπάς αναφερόμενος στο γεγονός, κατέδειξε για μία ακόμα φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή, καθώς και τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες που έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, ενώ δεν τους εξασφαλίζουν ούτε καν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτακτική ανάγκη να δοθεί ουσιαστική λύση για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση όλων αυτών των ανθρώπων σε κατοικίες, και όχι να στοιβαχτούν σε άλλες αντίστοιχες δομές, καθώς επίσης να τους παρασχεθούν και τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη χώρα προορισμού τους, εφόσον το επιθυμούν.

Όπως έγινε γνωστό από τη φωτιά, που έχει σβήσει, κάηκαν τέσσερις οικισμοί-κοντέινερς, στα οποία έμειναν 29 άνθρωποι. Ενα 12χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα από το ΕΚΑΒ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και διασωληνώθηκε, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα, ενώ και σε έναν ηλικιωμένο παρασχέθηκε οξυγόνο.