Δελτίο Τύπου: "Έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης στις γειτονιές τις Αθήνας"

2021-06-13

Τις τραγικές συνέπειες της ελλιπούς αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης αναδεικνύουν για άλλη μια φορά οι εικόνες από τις γειτονιές της Αθήνας, όπου αρκετοί δρόμοι παρέμειναν απροσπέλαστοι για ώρες έπειτα από τη βροχή της Παρασκευής.

Η Ακαδημία Πλάτωνος "βούλιαξε" για άλλη μια φορά.

Μέσα σε μόλις δέκα λεπτά βροχόπτωσης οι δρόμοι γύρω από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Οι δρόμοι Αντιγόνης - Αίμωνος - Θρασυμμάχου - Δράκοντος εξαφανίστηκαν και μαζί τους δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν κάτω από το νερό, ενώ κάτοικοι και εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους ή στο χώρο εργασίας τους πάνω από δυο ώρες.
Για να ρυμουλκήσουν τα αυτοκίνητά τους, οι κάτοικοι χρειάστηκε να καλέσουν οδική βοήθεια και γερανούς ενώ είσοδοι και αυλές σπιτιών πλημμύρισαν για πολλοστή φορά!!!!
Όλα αυτά, μόλις 500 μέτρα από τον χώρο που ο Δήμαρχος της Αθήνας διαφημίζει την περίφημη ανάπλαση του, με κριτήρια μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, παρόλο που ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα για την κατάσταση αυτή από τους κατοίκους.

Πλημμύρισε Δημοτικό Σχολείο στο λόφο του Στρέφη

Στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια, πλημμύρισαν αίθουσες, καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου καταγγέλλει ότι επί σειρά ετών αναφέρει το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Διαμερισματικό Συμβούλιο και τη Σχολική Επιτροπή, που απαντούν με δικαιολογίες για την πολύχρονη καθυστέρηση της εργολαβίας.

Υποχώρησε το έδαφος σε δρόμο το Μεταξουργείο

Στη διασταύρωση των οδών Κεραμεικού και Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο, στον χώρο που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη η λαϊκή αγορά, τμήμα του οδοστρώματος υποχώρησε με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να παραμένει κλειστή η κυκλοφορία σε αυτούς, μέχρι να αποκατασταθεί το οδόστρωμα με ευθύνη του Δήμου.
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης που διαιωνίζεται. Η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, η ανάθεση των εργασιών σε εργολάβους, αλλά και οι προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αναδεικνύουν σοβαρές ελλείψεις στην ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία στο Δήμο της Αθήνας.