Δελτίο Τύπου: "Ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη η κατάσταση στο πάρκο Δρακόπουλου"

2023-06-29

Στο πάρκο Δρακόπουλου εδώ και δεκαετίες παίζεται το όχι τυχαίο σενάριο της εγκατάλειψης και της εκκρεμότητας του ιδιοκτησιακού προβλήματος μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ενώ ο χώρος χρησιμοποιείται από τον Δήμο από το 1981, οι ενέργειες που έγιναν από όλες τις δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα ευνοούν τις όχι κρυφές προθέσεις ιδιωτικών συμφερόντων για την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων.

Τελευταία κατά χρονολογική σειρά κίνηση είναι η σύναψη σύμβασης μεταξύ Ε.Ε.Σ. και Δήμου Αθηναίων τον Ιανουάριου του 2023, από την οποία προκύπτει η παραχώρηση από τον Ερυθρό Σταυρό στον Δήμο του χώρου για 8 χρόνια (!), κίνηση που ουσιαστικά αναγνωρίζει πλήρη κυριότητα του Ε.Ε.Σ. σε όλο τον χώρο. Όλα αυτά τα χρόνια το πάρκο το υπερασπίζονται, το συντηρούν και το περιποιούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Γι αυτό τον λόγο στην ανάπλαση που προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος , οι κάτοικοι δικαιούται να έχουν γνώμη. Γι αυτό τον λόγο ο Δήμος πρέπει να ενημερώσει για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η ανάπλαση του πάρκου και να απομακρύνει τα ΜΑΤ από τον χώρο.

Καλούμε τους κατοίκους της γειτονίας και των Πατησίων να δυναμώσουν την διεκδίκηση να περάσει άμεσα ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθήνας, με την αγορά ή απαλλοτρίωσή του και να αξιοποιηθεί ως πάρκο υψηλού πρασίνου, με σύγχρονη παιδική χαρά, για να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Αθήνας για πρόσβαση στο πράσινο και των παιδιών στο ασφαλές παιχνίδι.