Δελτίο Τύπου: "Για τη διενέργεια rapid test σε δομές του Δήμου Αθηναίων"

2021-12-30

Ενώ η Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων "διαφήμιζε" ότι θα διευρύνει το δίκτυο διενέργειας rapid test και στα δημοτικά ιατρεία, τελικά το συρρίκνωσε με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται πλέον ελάχιστοι, κι ενώ η πανδημία καλπάζει!

Επί μήνες, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, παρείχε τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας να κάνουν δωρεάν τα ειδικά (rapid) τεστ αντιγόνου (με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα) στις 8 Λέσχες Φιλίας του δήμου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Στις αρχές του Νοέμβρη, η διοίκηση του Δήμου, «διαφήμιζε» ότι διευρύνει αυτό το δίκτυο, προσθέτοντας και τα 6 Δημοτικά Ιατρεία για να παρέχεται αυτή η υπηρεσία από 14 πλέον σημεία.

Κι όμως... Από τις 21 Δεκεμβρίου, τις μέρες που το νέο κύμα της πανδημίας επελαύνει, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και στην Αθήνα, η διενέργεια δωρεάν rapid test διακόπηκε στις 8 Λέσχες Φιλίας, με συνέπεια να εξυπηρετούνται πλέον ελάχιστοι, τη στιγμή που η ανάγκη για διαγνωστικούς ελέγχους γιγαντώθηκε. Μάλιστα, Δημοτικό Ιατρείο δεν υπάρχει καν στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό...

Τις τελευταίες δύο μέρες, όσοι προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού στα 6 Δημοτικά Ιατρεία, ακούνε την απάντηση ότι «δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού» ή ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μία εβδομάδα μετά. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, για να το πληρώσουν από την τσέπη τους...

Δεν είναι η πρώτη... Είναι άλλη μία απόδειξη για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Είναι άλλη μια πρόκληση εις βάρος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας!