Δελτίο Τύπου: Με λάμπα πετρελαίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων

2019-12-22

Την ώρα που ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης καμαρώνει ότι οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν πολύχρωμα λαμπάκια και διαφημίζει τους χορηγούς που φώτισαν τους δρόμους της για τα Χριστούγεννα, στο πόστο εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθήνας στο Παγκράτι στην οδό Δουρίδος, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Εδώ και τρεις εβδομάδες οι εργαζόμενοι είναι στο σκοτάδι και δουλεύουν με λάμπα πετρελαίου στις παραμονές του 2020.

Τη στιγμή που ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για φωτάκια και πυροτεχνήματα, εκατομμύρια ετοιμάζονται να δοθούν σε ιδιώτες και εργολάβους μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο δήμος αφήνει απλήρωτο το ρεύμα σε καίριες υπηρεσίες του και τρεις εβδομάδες τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την πληρωμή και επανασύνδεσή του, παρ' όλες τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Ο κ. δήμαρχος που φιλοδοξεί να "συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο", που θα "φώτιζε" το κέντρο της Αθήνας που παρέμενε "υποφωτισμένο και σε κακή κατάσταση", μέσα στη καρδιά της Αθήνας εργαζόμενοι δουλεύουν σε απόλυτο σκοτάδι, πηγαίνοντας κάθε πρωί στη δουλειά της στις 6 τα ξημερώματα και ανάβουν τη λάμπα πετρελαίου.

Δεν είχαμε καταλάβει ότι αυτό εννοούσε ο κ. Δήμαρχος με το πάντρεμα "παραδοσιακού με το μοντέρνο". Παραδοσιακό για τους εργαζόμενους με τη λάμπα πετρελαίου και μοντέρνο με τους χορηγούς και τα πολύχρωμα λαμπάκια. Επιβεβαιώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή, πατώντας στα βήματα της προηγούμενης, έχει σαν προτεραιότητα την πολιτική που έχει στο επίκεντρο την ένταση της ανταποδοτικότητας, της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων μέσα από κάθε είδους φόρους, τέλη και χαράτσια, τις συμπράξεις με ιδιώτες- εργολάβους.

Αποδεικνύεται ότι στις προτεραιότητες του δήμου και της νέας διοίκησης δεν βρίσκονται οι
ανάγκες των εργαζομένων και το δικαίωμα για κατάλληλες υποδομές, αποδυτήρια,
χώρους δουλειάς με θέρμανση και φωτισμό που να εξασφαλίζουν ασφαλείς, αξιοπρεπείς,
και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.