Δελτίο Τύπου: "Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών μεταναστών & προσφύγων"

2022-03-29

Ενώ τις τελευταίες μέρες περισσεύουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας για αλληλεγγύη και στήριξη στους πρόσφυγες και κατατρεγμένους από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία... την ίδια ώρα, βιάζονται να πετάξουν εκτός σχολείων δεκάδες παιδιά προσφύγων και μεταναστών από τον Ελαιώνα...

Με βάση όσα είχαν ανακοινωθεί, είχε δρομολογηθεί το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα στο τέλος Μαΐου. Σήμερα όμως, έγινε γνωστό ότι δεκάδες οικογένειες πρέπει άρον άρον να μεταφερθούν από τον Ελαιώνα στη δομή του Σχιστού μέχρι την Παρασκευή 1η Απρίλη. Συνέπεια αυτού, είναι περίπου 50 παιδιά που φοιτούν σε σχολεία όλων των βαθμίδων (στο 87ο διαπολιτισμικό, σε Δημοτικά και Γυμνάσια της περιοχής του κέντρου) να βρεθούν στον αέρα, διακόπτοντας τη φοίτησή τους, η οποία ούτως ή άλλως έχει πρόσθετες δυσκολίες και ανάγκες λόγω συνθηκών διαβίωσης, γλώσσας κλπ.

Η κυβέρνηση αλλά και ο Δήμος της Αθήνας επιβεβαιώνουν και με αυτή την απόφαση, ότι είναι υποκριτικά όσα λένε περί αλληλεγγύης.

Τους καλούμε να ανακαλέσουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να φροντίσουν να ολοκληρωθεί κανονικά και ομαλά η σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, από όλες τις δομές φιλοξενίας στα σχολεία που φοιτούν έως σήμερα και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησής τους και τα επόμενα χρόνια.