Δελτίο Τύπου: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

2021-03-04

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο κτίριο της Διοίκησης του ΔΒΑ στα Σεπόλια λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε εργαζόμενο στον χώρο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

- Τι μέτρα πήρε η Υπηρεσία για την αποφυγή της διασποράς μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος;

- Έχουν ενημερωθεί και έχουν δοθεί οι απαραίτητες κατευθύνσεις με κεντρική ευθύνη ώστε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού;

- Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου κρούσματος;

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι χώροι δουλειάς γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του ιού καθώς δεν παίρνεται κανένα πρακτικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και κατ' επέκταση της κοινωνίας.

Για ακόμα μια φορά με αποδεικνύεται ότι η περιβόητη ατομική ευθύνη είναι πρακτικά το μέτρο που το κράτος επικαλείται κάθε φορά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΒΑ:

  • Tην διενέργεια τεστ ΑΜΕΣΑ, ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους του ΔΒΑ με ευθύνη της Διοίκησης και του Δήμου καθώς και την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
  • Να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα test σε προσωπικό, παιδιά και γονείς στους Παιδικούς Σταθμούς όταν ανοίξουν, χωρίς επιβάρυνση!
  • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!
  • Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους στις δομές του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας!
  • Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό.

ΚΑΝΕΝΑ LOCKDOWN ΠΑΝΩ ΣΤΟ LOCKDOWN ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ κ.α., ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ, ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤHN KYBΕΡΝΗΣΗ:

• Να επιτάξει στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, για να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών. Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα εφημερίας και νοσηλείας ασθενών (COVID και μη-COVID), με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και όλου του προσωπικού τους με μισθοδοσία από το κράτος.

• Όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

• Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.

Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την διενέργεια συχνών δρομολογίων ώστε να πάψουν να είναι υγειονομικές βόμβες.

Συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να προχωρήσει, με γρήγορες διαδικασίες, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.