Δήλωση του Νίκου Σοφιανού: "Η αγωνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Εργατικού Κέντρου δείχνει τον δρόμο του αγώνα για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής πολιτικής"

2022-01-24

Στο πλευρό του Δήμου Πατρέων για την αγωνιστική πρωτοβουλία του να διοργανώσει τη μεγάλη πορεία προς την Αθήνα, στις 29 Γενάρη με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου της πόλης, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, αναφέρει:

«Άλλη μια αγωνιστική πρωτοβουλία από τον Δήμο Πατρέων που τον διοικούν οι κομμουνιστές και ευρύτεροι αγωνιστές που συνεργάζονται μαζί μας.

Άλλη μια οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, την οργή, την πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας - πανδημίας - ανεργίας - ανέχειας.

Αντιμετωπίζουμε μια άγρια - ταξική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση δουλεύοντας για τις στρατηγικές επιλογές των καπιταλιστών, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση για αυτές τις επιλογές των κομμάτων που κυβέρνησαν πριν από τη ΝΔ.

Αρωγοί στο πέρασμα αυτής της πολιτικής είναι Περιφέρειες και δήμοι, βάζοντας πλάτη στη φορομπηξία και σε κάθε είδους δουλειές με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η συνδιοργάνωση της αγωνιστικής πομπής από την Πάτρα στο Σύνταγμα μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης και δεκάδες μαζικούς φορείς είναι η πλατιά - ενωτική - αγωνιστική απάντηση που θα δώσει ο λαός της πόλης, απαιτώντας την υλοποίηση των αιτημάτων, απαιτώντας λύσεις, δείχνοντας τον δρόμο του αγώνα για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής πολιτικής».