Δήμος & κυβέρνηση να στηρίξουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Αθήνας. Θετικό βήμα η οικονομική στήριξη προς τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

2020-11-03

Τοποθέτηση του Στέλιου Λάμπρου στο Δημοτικό Συμβούλιο (30/10/2020)

Μια πρόταση που θέτει κατ΄ επανάληψη η Λαϊκή Συσπείρωση τα τελευταία 4 χρόνια, για την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με τον Πανελλήνιο ΓΣ, τέθηκε προς συζήτηση και αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτώβρη 2020. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας του με το Δήμο Αθηναίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας ψήφισε ΥΠΕΡ στη συγκεκριμένη πρόταση. Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Στέλιος Λάμπρου, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Η κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Πανελλήνιος ΓΣ τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της άσκησης κυβερνητικών πολιτικών που έχουν βάλει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη γωνία.

Κατά καιρούς μεγαλόσχημοι παράγοντες ασχολήθηκαν για τους δικούς τους λόγους με αθλητικά σωματεία και στη συνέχεια τα παράτησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μεγάλα και ιστορικά σωματεία με δράση άνω των 100 χρόνων, να ασφυκτιούν και να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Η συγκεκριμένη επιχορήγηση έχει σχέση και με την υλοποίηση προγραμμάτων του Δήμου στο χώρο του Πανελληνίου ΓΣ, που είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος χώρος. Δεν θα χρηματοδοτηθεί ο Πανελλήνιος μόνο για τα δικά του αθλητικά τμήματα, αλλά και για την υλοποίηση προγραμμάτων του Δήμου, τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου, ανεξάρτητων αθλητών, όσων ασχολούνται με τα διάφορα αθλήματα.

Βάζουμε εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα πρέπει να δούμε και για τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία της Αθήνας. Βέβαια, δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς έχει σημαντική ευθύνη και η κυβέρνηση για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού».