Δυναμική κινητοποίηση στα Σεπόλια ενάντια στην παράδοση του πρώην εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιώτες

2019-10-07

Κινητοποίηση, απαιτώντας να μην παραδοθεί η έκταση του πρώην εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιώτες και να ανεγερθεί νέο σχολείο για το 9ο ΕΠΑΛ, διοργάνωσε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» έξω από το 53ο Λύκειο.

Στη συγκέντρωσή παρευρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος και η Μαρία Λόκα, η οποία μετέχει στο Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, γυναίκες, Σεπολιώτισσες και Σεπολιώτες έκαναν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως θα συνεχίσουν τον αγώνα και τη διεκδίκηση για συνολική ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Δε θα δεχθούν καμία παραχώρηση σε ιδιώτες της έκτασης του παλιού εργοστασίου «Βότρυς» το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για εκπαίδευση - αθλητισμό - πολιτισμό και προστασία των διατηρητέων μνημείων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτισαν οι μαζικοί φορείς της περιοχής «Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού» της ΟΓΕ, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α' βάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Α' ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Μ. Σοφιανός στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα στο καλοκαίρι μετά και την προκήρυξη διαγωνισμού από την ΚΤΥΠ Α.Ε. για παραχώρηση του χώρου του εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιώτη. Ακόμα, αναφέρθηκε και στις άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησε ο σύλλογος με αποκορύφωμα -έως τώρα- τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επεσήμανε ότι η αγωνιστική συνέχεια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και κάλεσε όλους τους κατοίκους, το λαό και τη νεολαία της περιοχής να είναι σε εγρήγορση.

Διεκδικούν:

  • Σχεδιασμό παρεμβάσεων και έργων που να οδηγούν σε συνολική ανάπλαση της περιοχής
  • Κατασκευή κτιρίου για το 9ο ΕΠΑΛ, για να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο.
  • Κατασκευή κτιρίων για τα δύο νέα νηπιαγωγεία.
  • Αθλητικό κέντρο και δημιουργία ποδηλατικής διαδρομής.
  • Ελεύθερους Χώρους Πρασίνου σε συνδυασμό με σύγχρονο και οργανωμένο χώρο για τα κατοικίδια ζώα.
  • Διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορία.