Επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/09/2021)

2021-09-28

Προς

ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με θέμα την «Αντικατάσταση μελών στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων».

Απέχουμε από την διαδικασία γιατί το αντιδημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας που έχει καθοριστεί επιβάλλει, αντί για εκλογή Δημοτικών Συμβούλων & Εκπροσώπων στα όργανα του Δήμου, να γίνεται ορισμός τους με βάσει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2019, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Η παράταξη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής έχει διαλυθεί και σε αυτή έχει απομείνει μία Δημοτική Σύμβουλος.

Τα υπολείμματα των φασιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Συνεπώς, είναι απαράδεκτο, βάσει νομοθεσίας, να προβλέπεται ορισμός της μοναδικής εκπροσώπου της διαλυμένης παράταξής τους στα όργανα του Δήμου.

Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθήνας,

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ

ΒΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΗ