Καλή & αγωνιστική χρονιά - Ευχές της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθήνας για το 2021

2021-01-01

Ευχές και τρεις προτεραιότητες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθήνας για το νέο έτος

Τη νέα χρόνια, με καλύτερους όρους να σταθούμε στα πόδια μας, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Για μια ακόμα χρονιά, να απελευθερώσουμε τη φωνή που έχουμε κάτω από τις μάσκες. Ζούμε τις συνέπειες αυτής της κρίσης και της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση που μας "κουνάει το δάχτυλο". Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, για άλλη μια φορά, το λογαριασμό να πληρώσει και πάλι ο λαός.
Η "υγεία για όλους" να μην παραμείνει ευχολόγιο, αλλά να γίνεται καθημερινά πράξη με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση και το Δήμο, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την ενίσχυση των υποδομών και την αύξηση της χρηματοδότησης.

Προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον επόμενο χρόνο:

1. Να πάρουν οι Αθηναίοι μια ανάσα. Την τραγική κατάσταση της πανδημίας συμπληρώνουν τα δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και η φορομπηχτική πολιτική του Δήμου. Βασική μας προτεραιότητα είναι η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση και την προστασία των κατοίκων, των εργαζομένων και των επαγγελματιών αυτής της πόλης.
2. Προστασία των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας. Η κοινωνική πολιτική και οι δράσεις του Δήμου για τους αστέγους και τις ευάλωτες ομάδες, δεν πρέπει να είναι αποσπασματικές και με ημερομηνία λήξης. Η ενίσχυση τους είναι από τις βασικές διεκδικήσεις μας.
3. Διεκδικούμε σύγχρονα & ασφαλή σχολεία, χώρους πολιτισμού και αθλητικούς χώρους για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, μακριά από τα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου που υπηρετεί ο Δήμαρχος. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς, τους δεκάδες πολιτιστικούς και ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους της Αθήνας σε αυτή την κατεύθυνση, αναδεικνύοντας στο δημοτικό συμβούλιο προβλήματα που διαιωνίζονται.