Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας για την μετατροπή του Εθνικού Κήπου σε εργοτάξιο από τη διοίκηση Μπακογιάννη εδώ και τέσσερα χρόνια!

2023-04-05

Πρόκειται για μια εργολαβία που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υλοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη. Μια εργολαβία που φάνηκε από την αρχή πως ήταν προβληματική, και καταψηφίστηκε εξ αρχής από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού μεταξύ μιας σειράς προβληματικών στοιχείων που αναδείξαμε, προέβλεπε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες.

Η Διοίκηση Μπακογιάννη υλοποιεί την εργολαβία από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, έχοντας μετατρέψει εδώ και τέσσερα χρόνια τον Εθνικό Κήπο σε εργοτάξιο.

Ακόμα και μετά την 5η κατά σειρά παράταση που έδωσε στην εταιρία η διοίκηση του δήμου δεν είναι σίγουρο πως θα ολοκληρωθεί το έργο το καλοκαίρι, αφού μένει προς υλοποίηση πάνω από το 30% του έργου.

Είναι προκλητικές οι εισηγήσεις για συνεχείς παρατάσεις τόσα χρόνια, που εμείς καταψηφίσαμε. Εισηγήσεις που επικαλούνται τα αρχαία, τις καιρικές συνθήκες, ακόμα και τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την μετατροπή του εθνικού κήπου σε ένα εκτεταμένο εργοτάξιο. Εδώ και τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή έχει στερήσει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Κήπου, στο λαό και τη νεολαία κάνοντας πλάτες στην εταιρία που ανέλαβε το έργο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος προκλητικά επιτέθηκε στην Λαϊκή Συσπείρωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η δημοτική αρχή είναι υπόλογη, όπως και στο θέμα της Πανεπιστημίου, που εδώ και τρία χρόνια επίσης είναι εργοτάξιο.

Οι ευθύνες βαραίνουν την δημοτική αρχή Μπακογιάννη αφού δεν πίεσε, δεν εξασφάλισε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο, στερώντας πολύτιμο χώρο πρασίνου, με την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο Εθνικός Κήπος για το λαό και τους επισκέπτες της Αθήνας.