Κινητοποίηση αθλουμένων για τα γήπεδα τένις στο Αττικό Άλσος - Στο πλευρό τους η "Λαϊκή Συσπείρωση"

2021-09-26

Με μαζική κινητοποίηση στο Αττικό Άλσος το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτέμβρη αθλούμενοι στα γήπεδα τένις που βρίσκονται εντός του χώρου διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να πετάξει εκτός γηπέδων δεκάδες αθλούμενους, παραχωρώντας τα γήπεδα σε Όμιλο Αντισφαίρισης της Ν. Ιωνίας.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και η Βαγγελιώ Βουρλόκα, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας.

Στην κινητοποίησή τους οι αθλούμενοι -αν και όπως τόνισαν δεν είναι αντίθετοι στην παραχώρηση χώρων σε αθλητικά σωματεία- κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής ως προσπάθεια εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Εστιάζοντας και στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος αθλητικός όμιλος στον οποίον παραχωρήθηκαν τα γήπεδα έχει ήδη δύο γήπεδα στη δικαιοδοσία του. Ζήτησαν την άμεση ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις μέχρι αυτό να γίνει πράξη.

Όπως είπαν, μετά από 10 χρόνια όπου στα συγκεκριμένα γήπεδα τένις πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» και μπορούσαν παράλληλα να αθλούνται ελεύθερα πλήθος κόσμου, πλέον εδώ και μερικές μέρες έχει μπει ουσιαστικά λουκέτο για την ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση. Προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, που με αρωγό την Περιφέρεια Αττικής και τη συγκεκριμένη απόφασή της βρίσκει το πρόσφορο έδαφος για μεγαλύτερο κέρδος. Κάτι που αποδεικνύεται και απ' το γεγονός πως ακόμα και ο όρος στη σύμβαση παραχώρησης για 7ωρη ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα ημερησίως δείχνει να είναι κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα του ομίλου, αφού υπάρχουν σημαντικές ασάφειες για το πώς θα συμβεί αυτό, ενώ κάθε άλλο παρά πληροί τις ανάγκες για άθληση όσων επισκέπτονται τα γήπεδα.

Παράλληλα, οι αθλούμενοι εξέφρασαν και την αγωνία του για το γεγονός πως τα γήπεδα τένις ίσως να είναι μόνο η αρχή, αφού ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης φαίνεται να ακολουθείται και για τα διπλά γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα για την ελεύθερη πρόσβαση στο Αττικό Άλσος. Καλώντας τους αθλούμενους και όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί για την άθληση και την ψυχαγωγία του το Αττικό Άλσος να αποτρέψει τα όσα ετοιμάζονται.

Σημειώνεται πως με παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης που αφήνει εκτός γηπέδων δεκάδες αθλούμενους. Ενώ στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο έθεσε το θέμα προς συζήτηση, ωστόσο απορρίφθηκε από την περιφερειακή αρχή.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιάννης Πρωτούλης ανέφερε: «Στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκινάει, η οποία πιστεύουμε πως θα είναι νικηφόρα και θα έχει αποτέλεσμα αν διατηρηθεί ένα κλίμα ουσιαστικής ενεργής συμμετοχής για να ακυρωθεί μια άδικη εξέλιξη. Οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι είναι για να τους απολαμβάνουν, έχουν πληρωθεί από τον λαό δύο και τρεις φορές και δεν έχει κανένας δικαίωμα να τους κλειδώνει, όπως δείχνει και η εικόνα που είδαμε όλοι στα συγκεκριμένα γήπεδα ένα πρωινό, με το λουκέτο στην πόρτα. Ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος που για χρόνια τον χαίρονταν οι κάτοικοι μιας πολύ βεβαρημένης περιοχής από την άποψη των ελεύθερων χώρων, να βρίσκεται με λουκέτο στην πόρτα. Αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το κλείνει, να βάζει λουκέτο και να παραχωρείται επί της ουσίας σε μια ιδιωτική εταιρεία, για να κάνει τις δουλειές. Απ' την πρώτη στιγμή, εμείς έχουμε δηλώσει και έμπρακτα τη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε και θέλουμε να πούμε πως θα πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Απ' την πλευρά της η Βαγγελιώ Βουρλόκα μεταξύ άλλων τόνισε πως σε μια στιγμή που η κυβέρνηση βάζει εισιτήριο στον Όλυμπο, τα όσα συμβαίνουν με τα γήπεδα τένις είναι προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν είτε με τα γήπεδα 5x5 είτε ακόμα και με το ίδιο το Αττικό Άλσος.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων.