Κοινή δήλωση των Γιάννη Πρωτούλη & Νίκου Σοφιανού: "Να διεξαχθούν debate για τις δημοτικές & περιφερειακές εκλογές"

2023-09-22

Παρότι απομένουν λιγότερες από 20 μέρες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη, οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, 3η πολιτική δύναμη στο Δήμο Αθήνας και συνολικά στην Αττική, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πολύ περισσότερο -και σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές- απουσιάζουν εκκωφαντικά οι οργανωμένες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ, ειδικά στην Αττική, αποφεύγουν συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και συνειδητή επιλογή των κυβερνητικών και άλλων επιτελείων, με στόχο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν "στα βουβά". Επιλογή που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι συγκλίσεις τους με τη ΝΔ στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που ζήσαμε ξανά και φέτος, ως την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα κ.ά, άπτονται και των αρμοδιοτήτων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, των προτεραιοτήτων τους προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος των αναγκών του λαού. Γι' αυτό και είναι κρίσιμο οι θέσεις όλων των υποψηφίων να γίνουν γνωστές πριν τις εκλογές!

Καλούμε τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και πρωτίστως τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, να αναλάβουν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν -όπως έχουν κάνει στο παρελθόν- debate υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή για την αποφυγή της αντιπαράθεσης.

Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση