Λαϊκή Συσπείρωση: Ανοχύρωτη η «πρότυπη τουριστική πόλη» της Αθήνας

2023-09-06

Μόλις 10 λεπτά νεροποντής χρειάστηκαν για να γίνει όλη η Αθήνα ένας ατελείωτος χείμαρρος, με τις κεντρικές οδούς όπως η Βασ. Σοφίας, η Λένορμαν, η Φραντζή, η Χαμοστέρνας να πλημμυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ και να γίνονται απροσπέλαστες και επικίνδυνες για πεζούς και οδηγούς.

Σχολεία, καταστήματα, σπίτια, πλημμύρισαν. Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Αθηναίοι είναι αποκαρδιωτικές.

Μέσα σε 10 λεπτά, στην πρώτη έντονη βροχή του φθινοπώρου, κατέρρευσε ξανά με πάταγο το αφήγημα κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθήνας περί "πρότυπης πόλης". Η ανυπαρξία στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων, όπως ο καθαρισμός φρεατίων, είναι εκκωφαντική. Πόσο μάλλον που τώρα μετά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών ο κίνδυνος πλημμυρών αυξάνεται. Μία πόλη ανοχύρωτη, μπλοκαρισμένη από άκρη σ' άκρη μέσα σε λίγα λεπτά, οι πολίτες απροστάτευτοι.

Μόλις τον Ιούλιο η δημοτική Αρχή βρήκε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η Αθήνα ως πόλη συνεδριακού τουρισμού. Η ανάγκη όμως των δημοτών να μην κινδυνεύουν από το κάθε καιρικό φαινόμενο δεν έχει βρει ακόμα τη θέση της στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, γιατί είναι κόστος.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο της Αθήνας έστω και τώρα, να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να "ξεφρακάρουν" οι δρόμοι της Αθήνας, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και σχολεία, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να επισκευαστούν οι ζημιές.