Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Διεκδικούμε τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

2019-03-21

Τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας.

Τη συγκεκριμένη πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα επανακαταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, έτσι ώστε να γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου ΓΣ και να δοθεί επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός αυτός Σύλλογος.

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος είναι ένας από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους της χώρας μας. Διατηρεί τμήματα σε πλήθος αθλημάτων, ενώ σπουδαίοι αθλητές έχουν διαπρέψει φορώντας τη φανέλα του σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό με τις εθνικές ομάδες.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να σταθεί όρθιος από τα χρόνια προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Επανειλημμένα με παρεμβάσεις μας έχουμε διατυπώσει προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο περιμένοντας απάντηση. Οι προτάσεις μας αυτές παίρναν πάντα υπόψη ότι οι εγκαταστάσεις του Πανελληνίου ΓΣ: α) Αποτελούν κυψέλη ψυχαγωγίας αλλά και αξιοποίησης του ταλέντου για χιλιάδες παιδιά, β) βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και μπορεί να γίνουν αποκούμπι για χιλιάδες γονείς που αγωνιούν καθημερινά για τη στήριξη των παιδιών τους, γ) μπορούν να αξιοποιηθούν για την αναψυχή και τη φυσική δραστηριότητα συνολικά του λαού της Αθήνας.

  1. Να δοθεί λύση με το νομικό καθεστώς που υπάρχει (κληροδότημα της δεκαετίας του 1930) έτσι ώστε να βοηθηθεί ο Σύλλογος και οι εγκαταστάσεις να στηριχθούν από το κράτος.

  2. Να ενταχθεί η ανακατασκευή και η επισκευή των εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα του κλειστού γυμναστηρίου, σε πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα.

  3. Να συσταθεί σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να αναλάβει ο δήμος σαν εγγυητής μέρος της συντήρησης και λειτουργίας του Συλλόγου αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις για ανάγκες των δημοτών (π.χ. σχολεία, Λέσχες Φιλίας τις πρωινές ώρες) χωρίς να εμποδίζεται το έργο του Συλλόγου. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά μειώνοντας το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια».