«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ: Να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφραστεί η αντίθεση στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο

2019-10-22

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, με θέμα τη «συζήτηση και λήψη απόφασης για τη στήριξη του αιτήματος των εργαζομένων του Δήμου για την απόσυρση του άρθρου 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου». Καλούν με αυτόν τον τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας εκφράζει την αντίθεσή της στο σύνολο του πολυνομοσχεδίου που βάζει εμπόδια στις μαζικές διαδικασίες, στην απεργία, προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων και διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους Δήμους.

Εκφράζει έμπρακτα τη στήριξή της στον αγώνα των σωματείων του Δήμου (ΕΕΔΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ) για την απόσυρση του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.