"Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

2020-05-08

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων τους, οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας επισκέφτηκαν χώρους στους οποίους οι εργαζόμενοι του Δήμου δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Την Τετάρτη 6 Μάη, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Στέλιο Λάμπρου, δημοτικό σύμβουλο επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό, στο ξεκίνημα της νυχτερινής βάρδιας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Στέλιος Λάμπρου συναντήθηκε με μέλη των διοικήσεων Σωματείων εργαζομένων στην καθαριότητα (ΕΕΔΑ, Σωματείο Οδηγών, Ανεξάρτητο Σωματείο), συζήτησαν για τις καθημερινές δυσκολίες και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν και ενημέρωσε τους εργαζομένους για τις σχετικές παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και για την ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους των Δήμων.

Το πρωί της ίδιας μέρας, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τη διαμερισματική σύμβουλο Σαλώμη Πολυγερινού επισκέφτηκε το δημοτικό ιατρείο της οδού Σαρανταπόρου που αποτελεί κέντρο αναφοράς COVID-19, επιφορτισμένο με τη διενέργεια των απαραίτητων τεστ. Στη συνάντηση που έγινε με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας αναγνωρίστηκε η υπερπροσπάθεια που καταβάλει το περιορισμένο προσωπικό των δημοτικών ιατρείων για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες, τονίστηκε η διεκδίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δοθεί στο προσωπικό των ιατρείων το επίδομα που αποφασίστηκε για το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και διαπιστώθηκε ότι, με ευθύνη του Δήμου, ο ρόλος του συγκεκριμένου ιατρείου δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στους κατοίκους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Την Πέμπτη 7 Μάη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Βούλα Παναγή, δημοτική Σύμβουλο, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), στην οδό Πειραιώς και στο Σταθμό Λαρίσης. Παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η διαμερισματική σύμβουλος Λυδία Βέρα, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του ΚΥΑΔΑ. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ για τα μέτρα που έχουν ληφθεί καθώς και για τις δυσκολίες που προκύπτουν και την έλλειψη του προσωπικού. Στη συνέχεια μίλησαν με τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ επισήμαναν την αναγκαιότητα να στηριχτεί το έργο αυτών των εργαζομένων γιατί απευθύνεται στα πιο αδύναμα στρώματα του λαού που χρειαζόταν άμεσης στήριξης.

Σταθερά, σε όλες τις περιοδείες αναδείχτηκε η πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για προσλήψεις από το Δήμο μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.