Λαϊκή Συσπείρωση: "Να αξιοποιηθεί άμεσα η βίλα Δρακόπουλου ως πάρκο για τις ανάγκες του λαού"

2021-10-02

Η βίλα Δρακόπουλου, ένα ιστορικό διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου, αφέθηκε ασυντήρητο διαχρονικά από τις διοικήσεις του Δήμου Αθήνας, με αποτέλεσμα τον Φλεβάρη του 2021, ένα τμήμα του κτηρίου να καταρρεύσει.

Η συγκεκριμένη πολιτική, αποτελεί μεθόδευση ιδιωτικών συμφερόντων για την εμπορική αξιοποίηση των διατηρητέων κτηρίων. Το 2009 ο Δήμος Αθηναίων είχε υπογράψει Σύμβαση με τον Ερυθρό Σταυρό, με προοπτική την αλλαγή χρήσης του χώρου για την εμπορική εκμετάλλευσή του, που είναι χαρακτηρισμένος ως πράσινο.

Η σκόπιμη αδιαφορία όλων των Δημοτικών Αρχών, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των παιδιών μας, τα οποία παίζουν στον χώρο αυτό. Με το συμβάν της κατάρρευσης από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς, κάποιου παιδιού, περαστικού ή αστέγου.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας καταγγέλλει την εγκληματική εγκατάλειψη και την αδράνεια της δημοτικής αρχής η οποία από τις 20 Φλεβάρη που κατέρρευσε τμήμα του κτηρίου, κινητοποιήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη για να απομακρύνει τα μπάζα και να κατεδαφίσει το ετοιμόρροπο υπόλοιπο κτήριο.

Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Γ. Καμίνη, όσο και η Δημοτική Αρχή Κ. Μπακογιάννη, δεν απαντούσαν στις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που μετέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το πάρκο.

Το οικόπεδο αυτό αποτελεί έναν από τους λίγους πνεύμονες ανάσας στην περιοχή και μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη της απαλλοτρίωσης του, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο πάρκο.

Διεκδικούμε άμεσα να περάσει ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθήνας, με την αγορά ή απαλλοτρίωσή του και να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός ως πάρκο με σύγχρονη παιδική χαρά, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του λαού της Αθήνας για πρόσβαση στο πράσινο και των παιδιών στο ασφαλές παιχνίδι.