Ν. Σοφιανός: "Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ να ψηλώσει το ΚΚΕ"

2024-05-23

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Φειδά της Ριζούπολης μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν το «παρών», σε μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας όπου τα προβλήματα περισσεύουν και στον αγώνα για αντιμετώπισή τους έχουν σταθερά δίπλα τους τους κομμουνιστές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μαρίνος Μακρής, γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στα μηνύματα που έρχονται και επιβεβαιώνουν τη διάθεση ένας κόσμος να αγωνιστεί, ενώ μίλησε συγκεκριμένα για τους αγώνες που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως στην Αττικό Μετρό και στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.

«Υπάρχει ένας εργατικός λαϊκός, νέος κόσμος που σκέφτεται να εκφραστεί, να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί η πλειοψηφία του λαού μας καταλαβαίνει και το λέει, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, θέλει να εκφράσει αντίδραση στην κυβέρνηση, νιώθει την ανησυχία από τον πόλεμο που γενικεύεται σε δυο μέτωπα στην περιοχή μας και με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στις 2,5 βδομάδες που έχουμε ως τις εκλογές δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Είναι στο χέρι της κάθε μίας και του καθενός μας με ψήφο στο ΚΚΕ» σημείωσε.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε εκτενώς στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού επισημαίνοντας πως πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η στάση των κομμάτων.

«Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ να ψηλώσει το ΚΚΕ, γιατί αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί, γιατί σήμερα αναγνωρίζεται ευρύτερα ότι το Κόμμα μας είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία στάθηκε απέναντι στο 41% του Μητσοτάκη, στην πρώτη γραμμή των αγώνων» τόνισε.

Αναφέρθηκε στην ΕΕ, στην συνέλευση των αστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και «στα παραμύθια που συνεχίζουμε να ακούμε ότι η ΕΕ δίνει λεφτά. Ήρθαν ξανά τα ματωμένα πλεονάσματα. 3,2 δισεκατομμύρια πλήρωσε τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2024 ο ελληνικός λαός, όταν μπήκαν σε ισχύ τα ματωμένα πλεονάσματα. Αυτά είναι τα λεφτά που δίνει η ευρωπαϊκή ένωση ή να μιλήσουμε για την κοροϊδία του ταμείου ανάκαμψης το οποίο από κοινού ψήφισαν. Εμείς το θεωρήσαμε υπερμνημόνιο, το οποίο έχει συνεχή προαπαιτούμενα και που καβγαδίζουν μεταξύ τους για την μοιρασιά, ποια τμήματα του κεφαλαίου δηλαδή θα πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Αυτός είναι ο καυγάς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Τι προβλέπει για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες; Τους επιδοτεί με voucher για να γενικευτεί παντού το pos. Αυτή είναι η πρόβλεψη... Τι προβλέπει για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα όλης της χώρας, αλλά ιδιαίτερα της Αθήνας που πέφτουν σοβάδες; Με την έλλειψη προσωπικού να γίνεται αδύνατη η δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης; Μηδέν. Αντίθετα κάμποσα εκατομμύρια για να υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες για να μπορεί η εταιρεία δηλαδή που τους πουλάει να έχει πελάτες...».

Καταλήγοντας σημείωσε «ένα σημαντικό κομμάτι πάνω από το 1/3 του ελληνικού λαού στέκεται αρνητικά, είναι αντίθετο με την ΕΕ. Αυτός ο κόσμος, που είναι πολύς κόσμος, πρέπει να σκεφτεί ότι αυτή του η θέση χρειάζεται να αντιστοιχηθεί και πολιτικά.

Χρειάζεται να εκφραστεί και πολιτικά, αλλιώς είναι μια διάθεση που χάνεται, που δεν αξιοποιείται στον αγώνα ενάντια σε αυτή τη συμμαχία των λύκων, για να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα δεσμά της, για να λύσουμε το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που είναι αλλαγή τάξης στην εξουσία, που είναι να κάνουμε ιδιοκτησία του λαού, κοινωνική ιδιοκτησία , τον πλούτο που έχει αυτή η πατρίδα και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε με ένα τέτοιο σχεδιασμό για μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.

Το δίλημμα του αν θα αξιοποιήσεις την αρνητική σου στάση απέναντι στην ευρωπαϊκή ένωση, με την ψήφο στο μόνο κόμμα που παλεύει ενάντια της, είναι ένα δίλημμα που πρέπει να βάλουμε σε όλους αυτούς και όλες αυτές που σκέφτονται έτσι... Γιατί δεν πρέπει να σκορπιστεί η δυνατότητα που υπάρχει να ενισχυθεί το αντίπαλο δέος στη ΝΔ και στην ευρωπαϊκή ένωση, να σκορπιστεί με επιλογές οι οποίες δεν είναι καινούργιες...

Είναι στο χέρι μας να ανεβάσουμε ψηλά την εκλογική μας επιρροή και ειδικά στην Αθήνα και στην Αττική που το Κόμμα είναι τρίτη πολιτική δύναμη. Μας πέφτει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για να εκφραστεί όσο πιο δυνατά η μεγάλη εκλογική άνοδο που μπορεί να έχει το κόμμα μας».

Η Κωνσταντίνα Κουνέβα εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη θετική έκβαση της εκλογικής μάχης, καλώντας όλους όσους αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ.