Ν. Σοφιανός: "Απλώνουμε χέρι ειλικρινούς αγωνιστικής συνάντησης για ν' αναχαιτίσουμε την πολιτική που καταδικάζει τον λαό σε φτώχεια"και ανέχεια

2023-11-19

Συνέντευξη για τις τρέχουσες εξελίξεις έδωσε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Αθηναίων, στο ραδιόφωνο του «Real FM» και τον Τέρενς Κουίκ.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια με την πλήρη στήριξη των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού. Σημείωσε ότι χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για ανεξάρτητη πατρίδα, στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι πρόκειται για εισαγόμενο πρόβλημα, αλλά είναι δομικό πρόβλημα του συστήματος που ζούμε και της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται κι ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας οικονομικής κρίσης. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση του λαού και των λαϊκών στρωμάτων για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα και Ενέργεια και υπογραφή ΣΣΕ για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, σημείωσε, «είναι ανάγκη να φορολογηθεί το κεφάλαιο, που συμμετέχει με μόλις 5% στα φορολογικά έσοδα του κράτους ενώ με τα πρόστιμα - χάδια που επιβάλλει η κυβέρνηση στις πολυεθνικές που έχουν θησαυρίσει, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Ο Ν. Σοφιανός απάντησε ακόμα σε ερώτηση για την παραβατικότητα των ανηλίκων ενώ για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται όχι ψηφοθηρικά, αλλά για να μην απογοητευθεί και να μην παραιτηθεί ο κόσμος που καταλαβαίνει τώρα το παιχνίδι που έπαιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να μην χαθεί από το κίνημα και τον αγώνα, αυτός ο κόσμος, να συναντηθεί τώρα με το ΚΚΕ στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας, στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων στις 22 του μήνα, ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης που λεηλατεί το εισόδημα των μικρών επαγγελματιών. Απλώνουμε χέρι ειλικρινούς αγωνιστικής συνάντησης για ν' αναχαιτίσουμε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συνολικά να συγκρουστούμε με την πολιτική που καταδικάζει στην ανέχεια και την αβεβαιότητα, την πλειοψηφία του λαού μας», κατέληξε.