Ν. Σοφιανός: "Είναι η ώρα «να πάμε αλλιώς», κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!"

2023-10-06

Άρθρο του Νίκου Σοφιανού στο ethnos.gr

Τις δύο επόμενες Κυριακές, στις 8 και 15 Οκτώβρη, μπορεί να γίνει η έκπληξη, με την ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη περισσότερων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, παντού, σε όλη την Ελλάδα. Με την εκλογή κομμουνιστών δημάρχων που θα υπερασπίζονται το δίκιο του λαού. Η δύναμη που θα πάρουν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα επιστρέψει στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες του λαού, για υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς.

Κόντρα στις προτεραιότητες των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων, πίσω από τις οποίες ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, σκορπίζοντας νεκρούς, στάχτες και καταστροφή.

Στον Δήμο της Αθήνας, η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος, ο συνταξιούχος που πιέζεται, που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αδιέξοδα που του φορτώνει αυτή η πολιτική, έχει την επιλογή να στηρίξει την άλλη πολιτική πρόταση. Να πιστέψει και να το εκφράσει αποφασιστικά με την ψήφο του το «μπορούμε και αλλιώς». Γιατί όλα όσα έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια, οι επιλογές της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη τραυμάτισαν αυτή την πόλη και τώρα μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.

Μπορούμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες. Να μπουν σε πρώτο οι ανάγκες των κατοίκων και των μικρών επαγγελματιών και όχι οι διευκολύνσεις των μεγαλοξενοδόχων, των επιχειρηματιών του real estate, της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Προτεραιοποιούμε την σχολική στέγη, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για δημιουργία ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και αναψυχής, πάρκων υψηλού πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων. Οι δυνατότητες υπάρχουν και είναι τα εκατοντάδες στρέμματα που είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου και αν δεν αλλάξει κάτι, θα χαθούν.

Δίνουμε ανάσα στους δημότες και τους μικρούς επαγγελματίες με γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη. Με συμβολική συμμετοχή των δημοτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο, όπως γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια χώρους πολιτισμού, στα καλοκαιρινά camp για παιδιά.

Δεν εξαιρούμε το 20% του πληθυσμού αυτής της πόλης, τους μετανάστες τριών γενιών από το πρόγραμμά μας, στηρίζουμε τους αγώνες για ίσα δικαιώματα παντού, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια, στην ισότιμη πρόσβαση στην γνώση, στον πολιτισμό.

Στρέφουμε την προσοχή μας στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στους αστέγους, στους τοξικοεξαρτημένους, στα θύματα κακοποίησης. Με ειδική μέριμνα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Δίνουμε προτεραιότητα, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, με στελέχωση επιστημονικά έμπειρου προσωπικού γιατί αυτό που ισχύει σήμερα είναι η η ανυπαρξία προσωπικού σε αυτές τις δημοτικές υπηρεσίες.

Εξασφάλιση της προσβασιμότητας και της δυνατότητας συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε υποδομές και σε προγράμματα πολιτισμού, αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης.

Αναστροφή της πορείας συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να υποστηρίζουν με αξιοπιστία αυτόν τον σχεδιασμό που έχει στο επίκεντρο τους πολλούς αυτής της πόλης και τις ανάγκες τους.

Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», στον Δήμο και στην Περιφέρεια, ο λαός μπορεί να είναι αισιόδοξος μπροστά στα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται, ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει τις μάχες για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.