Ν. Σοφιανός: "Μαζί με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και το λαό της Αθήνας για να κερδίσουμε ανάσες στην πόλη"

2023-09-16

Τα ζητήματα της τοπικής διοίκησης «έχουν εντονότατο πολιτικό πρόσημο και αυτό αφορά την καθημερινότητα των Αθηναίων, αλλά αφορά και τις μεγάλες επιλογές», τόνισε ο Νικος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στην ERT News.

«Ο κ. Μπακογιάννης μαζί με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την Αθήνα σαν πόλη - πρότυπο τουριστικό προορισμό», είπε, συμπληρώνοντας πως «έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε ένα πάρκο ξενοδοχείων, σε ένα πάρκο βραχυχρόνιας μίσθωσης», ενώ προχωρούν σε αναπλάσεις και ενέργειες «που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν».

Όπως εξήγησε, «αυτή η ανάπτυξη δεν γίνεται για να βρει δουλειά ο κόσμος, γίνεται για να μπορέσει το ξενοδοχειακό κεφάλαιο να επενδύσει και να βγάλει κέρδη. Γίνεται η ανάπλαση στον Βοτανικό, ώστε το real estate το οποίο έχει αγοράσει εκατοντάδες στερέματα να χτίσει. Να γεμίσει δηλαδή την Αθήνα χιλιάδες καινούργια τετραγωνικά μέτρα μπετόν, στο μπετόν που ήδη υπάρχει».

«Πρέπει να σχεδιάζουμε αυτή την πόλη για τους κατοίκους της και όχι για το τουριστικό κεφάλαιο», συμπλήρωσε, φέρνοντας το παράδειγμα μιας σειράς χώρων που με βάση τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής και των άλλων συνδυασμών θα τσιμεντοποιηθούν.

Ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε πως υπάρχουν μια σειρά κοινόχρηστοι χώροι που πρέπει να παρέμβουμε για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, όπως τα δύο στρατόπεδα στο Γουδί και μια σειρά απαλλοτριώσεις που έχουν εγκαταλειφθεί από τον Δήμο. Επίσης, τόνισε πως πρέπει να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες και οι επαγγελματίες από τα δημοτικά τέλη, καθώς και να μπει ένα τέλος στην ανταποδοτικότητα.

Ξεκαθάρισε δε, πως ο μόνος συνδυασμός που προβάλει μια διαφορετική πολιτική πρόταση για την Αθήνα, απέναντι στη διοίκηση Μπακογιάννη, είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις που πήραν μαζί όλοι οι άλλοι συνδυασμοί την προηγούμενη τετραετία. «Καλούμε το λαό της Αθήνας να αλλάξουμε τα πράγματα μαζί σε αυτή την πόλη. Γιατί το "μαζί" δεν το ξέρει η διοίκηση Μπακογιάννη, η διοίκηση Καμίνη πιο πριν», είπε, και εξήγησε πως «"μαζί" σημαίνει με τους γονείς, τις Ενώσεις Γονέων, τα αθλητικά σωματεία, τα εργατικά σωματεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες αυτής της πόλης. Μαζί διεκδικούμε, μαζί συζητάμε, μαζί απαιτούμε να κερδίσουμε ανάσες σε ένα σύστημα το οποίο δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή».