Ν. Σοφιανός: Με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στις κάλπες, για να εκφραστεί ένα ρεύμα συμπόρευσης, αγώνα, αλλαγής σε Αθήνα και Αττική

2019-05-22

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Η συγκέντρωσή μας γεμίζει χαμόγελα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητα, σιγουριά για τις δυνατότητες που υπάρχουν να καταγραφεί μια μεγάλη νίκη του λαού στις κάλπες της Κυριακής.

Τις μέρες και ώρες που απομένουν απευθύνουμε ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Απέναντι σε ένα στημένο διπολικό σκηνικό, φτιαγμένο με παλιά σκάρτα υλικά που θέλει να εγκλωβίσει το λαό μας στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, στην επιλογή ανάμεσα στο μικρότερο κακό.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι η επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού που νιώθουν οργή και αγανάκτηση, που δεν ανέχονται την κυβέρνηση Τσίπρα ή την εναλλαγή με τον Μητσοτάκη, που προβληματίζονται για τις θυσίες που συνεχίζονται στο βωμό μιας ανάπτυξης κομμένης και ραμμένης στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Οι αλλαγές, η ανατροπή που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι θα έρθει με οργάνωση και αγώνα παντού. Αυτό εγγυάται το ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στο Δήμο της Αθήνας χορτάσαμε από "σωτήρες", ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα. Αντίπαλοί μας στους δήμους είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αυτών που κυβερνούν του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προίκα την πολιτική των κομμάτων τους, την κυβερνητική τους θητεία, τα έργα και τις ημέρες τριών μνημονίων και της οκταετίας της κεντροαριστεράς στο Δήμο της Αθήνας, που πιστά υπηρέτησε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Παλεύουμε από θέσεις αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο του δήμου που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με μειωμένη κατά 60% κρατική χρηματοδότηση και επιβάλλει επέκταση και αύξηση της δημοτικής φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις με ιδιώτες, εκχώρηση στους ίδιους της δημοτικής περιουσίας.

Παλεύουμε με στόχους και αιτήματα που στους δήμους που διοικούν οι κομμουνιστές με αγώνες γίνονται πράξη, για:

  • Να στηριχθεί το λεηλατημένο εισόδημα των Αθηναίων με δραστική μείωση της βαριάς δημοτικής φορολογίας.

  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες επαγγελματίες της Αθήνας.

  • Να ιεραρχηθούν οι ανάγκες στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Πρόληψης, οι υποδομές στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου, παλεύοντας ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, στη συρρίκνωση και την υποστελέχωση, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Παλεύουμε μαζί Έλληνες και μετανάστες σε μια πόλη που το 23% του πληθυσμού της είναι μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Οι δέκα υποψήφιοι σύμβουλοι μετανάστες στα ψηφοδέλτια του δήμου σηματοδοτούν την κοινή δράση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις γειτονιές.

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην Αθήνα είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί το ΚΚΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει τους φασίστες, να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, να τους συντρίψει. Γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αιτία που γεννά το φασισμό - ναζισμό που δεν είναι άλλη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Με το κόκκινο γαρίφαλο των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να εκφραστεί ένα ρεύμα συμπόρευσης, αγώνα, αλλαγής στην Αθήνα και στην Αττική, για αγωνιστές δίπλα στο λαό, όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής».