Ν. Σοφιανός: "Μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική Αρχή, οι δημότες πληρώνουν τέλη κανονικά. Υπάρχει η απαίτηση τα προβλήματα να λύνονται"

2019-04-22

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2019)

«Μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική Αρχή, οι δημότες πληρώνουν τέλη κανονικά. Υπάρχει η απαίτηση τα προβλήματα να λύνονται», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, δημοτικός σύμβουλος & μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Απρίλη 2019, στην οποία έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν το δήμο και δεν μπορούν να μπουν στο ψυγείο. Οι δημότες αυτούς τους μήνες θα πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, άρα θα υπάρχει και η απαίτηση να λύνονται προβλήματα.

Για τα συγκεκριμένα προβλήματα των σχολείων που είχαμε θέσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητάμε να παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις που θα κάνει ο δήμος με βάση τις δεσμεύσεις των υπηρεσιών, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Δεν βάζουμε τα προβλήματα για να τα βάλουμε, αλλά για να δίνονται λύσεις. Θέλουμε να θέσουμε επιπλέον τα παρακάτω προβλήματα σχολείων:

  • Στο 74ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ο Σύλλογος διδασκόντων έχει ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες για προβλήματα εισροής υδάτων από τις βροχοπτώσεις. Η απάντηση ήταν καθησυχαστική. Οι βροχοπτώσεις ήρθαν ξανά. Τα προβλήματα διευρύνθηκαν. Γι΄ αυτούς τους λόγους παρακαλούν να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της οροφής του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στην οδό Αδριανού στην Πλάκα, νομίζω το παλαιότερο σχολικό συγκρότημα που έχει η Αθήνα.

  • Στο 17ο Γυμνάσιο, που συστεγάζεται με το Λύκειο, υπήρχαν δυο φύλακες. Ο ένας μεταφέρθηκε στα ανοιχτά σχολεία. Ο άλλος που έμεινε συνταξιοδοτήθηκε. Τι θα κάνετε; Θα επιστρέψει ο φύλακας από το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία" που κάνετε με τα γνωστά ιδρύματα ή θα στερούνται φύλαξη τα σχολεία στην κανονική λειτουργία τους;

  • Υπάρχει ανάγκη μετεγκατάστασης του 110ου Νηπιαγωγείου Αθηνών σε νέο κτίριο. Το πρόβλημα είναι παλιό. Η ανάγκη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι συστεγάζεται σε ένα σχολικό συγκρότημα με 460 μαθητές και 51 εκπαιδευτικούς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων και της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ που τις κρατά όλες σε ισχύ. Έχει ιστορία αυτή η υπόθεση, υπάρχει χώρος χαρακτηρισμένος για σχολείο, με παρεμβάσεις των κατοίκων και με τη δική μας παρέμβαση, τα προηγούμενα χρόνια είχε καθαριστεί το οικόπεδο, στο οποίο μπορεί να ανεγερθεί νέο σχολείο.

Καταθέτουμε επίσης ένα υπόμνημα του αθλητικού συλλόγου "Τρεις Αστέρες" στις Τρεις Γέφυρες. Το ίδιο ακριβώς υπόμνημα είχε καταθέσει και το 2014 στον ΟΠΑΝΔΑ. Πέντε χρόνια μετά, η κατάσταση παραμένει προβληματική, χωρίς συντήρηση στα συρματοπλέγματα, χωρίς καθαρισμό στα φρεάτια, χωρίς ανακαίνιση του φυλακίου, χωρίς φωτισμό, χωρίς να γίνεται αντικατάσταση των ταμπλό των γηπέδων, χωρίς επισκευή των πάγκων. Είναι μια κατάσταση που συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και αναδεικνύεται η ανάγκη ο ΟΠΑΝΔΑ να λύνει προβλήματα, αντί να λειτουργεί σαν εισπρακτικός μηχανισμός.

Τέλος, καταθέτουμε το υπόμνημα 96 κατοίκων από την περιοχή Τρεις Γέφυρες γύρω από τον Ποδονίφτη. Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να καθαριστούν τα οικόπεδα που βρίσκονται εκεί, τα οποία ανήκουν στο δήμο και κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να πετούν μπάζα. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις αντί της τσιμεντοποίησης της κοίτης του ρέματος που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια».