Ν. Σοφιανός: "Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ"

2023-05-22

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ του τ/σ OPEN

Το βήμα που έγινε στις χθεσινές εκλογές πρέπει να δυναμώσει και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Open» το πρωί της Δευτέρας 22 Μάη.

Υπογράμμισε ότι το δίλημμα της επόμενης μέρας είναι ποιος θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ποιος θα εμπνεύσει τον λαό, ποια πολιτική δύναμη θα εμπνεύσει λαϊκούς αγώνες απέναντι στα δύσκολα που έρχονται όπως τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αντίθεση με τη διάθεση του ελληνικού λαού κ.ά.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ την προσπάθεια που κάνει στο μαζικό κίνημα και βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματα του λαού με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τις αντοχές της οικονομίας.

Σημείωσε ότι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μπορούν να συγκυβερνήσουν γιατί έχουν προγραμματικές συγκλίσεις και υπενθύμισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε κατά 50% τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, το ΚΚΕ ήταν αντιπολίτευση και βρισκόταν στους δρόμους του αγώνα. Στην 4ετία που πέρασε, αυτοί που ασκούσαν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη θέση του δεύτερου και τρίτου κόμματος, το έκαναν πάνω στην κοινή βάση συγκλίσεων σε βασικά ζητήματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ.

Τα μηνύματα όλη την προεκλογική περίοδο από τον κόσμο ήταν η στήριξη του ΚΚΕ γιατί δεν δίνει ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση και κατέληξε λέγοντας ότι το ποσοστό του ΚΚΕ των χθεσινών εκλογών έχει βάση ανόδου για την επόμενη εκλογική μάχη, για να βρεθεί σε ακόμα καλύτερη θέση ο λαός.