Ν.Σοφιανός: Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων στα Αναφιώτικα

2019-03-14

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2019, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στη συζήτηση του αιτήματος των κατοίκων στα Αναφιώτικα για τα προβλήματα της περιοχής, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Είχαμε θέσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματα των Αναφιώτικων. Ακολούθησε το ψήφισμα 83 κατοίκων της περιοχής και με αφορμή αυτά φάνηκε μια παρουσία του Δήμου, και όσον αφορά την καθαριότητα και όσον αφορά άλλες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν. Το κρίσιμο είναι πάνω σε ζητήματα συγκεκριμένα να μην περιμένουμε μετά τις εκλογές, αλλά να λυθούν τώρα.

Να λυθούν τώρα τα ζητήματα του καθαρισμού του ακάλυπτου οικοπέδου, αλλά και της συνολικότερης παρουσίας λόγω και της υψηλής επισκεψιμότητας. Να πιεστεί η ΔΕΗ. Να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πράσινο. Να πιέσει ο Δήμος το Υπουργείο Πολιτισμού για να γκρεμιστούν τα ερείπια που υπάρχουν από το 1997 και να διαμορφωθεί ο χώρος. Είναι ερείπια στους πρόποδες της Ακρόπολης, με την επικινδυνότητα που ανέφεραν και οι κάτοικοι, για τα οποία πρέπει να πιεστεί το Υπουργείο Πολιτισμού να γκρεμιστούν.

Στα πλαίσια αυτά εμείς καταθέσαμε και στη Βουλή ερώτημα στον Υπουργό Πολιτισμού. Εδώ δεν μπορεί να υπάρχει άλλη καθυστέρηση. Ο Δήμος πρέπει να κάνει διάβημα στο Υπουργείου Πολιτισμού και μπορεί με ενέργειες να δημιουργήσει τετελεσμένα για να γκρεμιστούν αυτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και τις δικές του ευθύνες».