Ν. Σοφιανός: "Τα πράγματα αλλάζουν, μπορεί να δημιουργηθεί άλλη δυναμική με το ΚΚΕ ψηλά την επόμενη μέρα"

2024-05-21

Σε μια μαζική μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη μίλησαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Τις μέρες που απομένουν να γίνει πλατιά συζήτηση με την πλειοψηφία του λαού «που καταλαβαίνει και το λέει ότι τα πράγματα "δεν πάνε καλά" με τον κόσμο που ανησυχεί για τον πόλεμο που γίνεται δίπλα και στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας, γιατί συμμετέχει και στο μακελειό της Ουκρανίας και στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης», τόνισε ο Ν.Σοφιανός.

«Να καλέσουμε όλες και όλους να σκεφτούν μπροστά στην κάλπη την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών», είπε και εξήγησε ότι στις 10 Ιούνη «θα είναι εδώ ο βραχνάς της ακρίβειας, οι μισθοί και οι συντάξεις που λήγουν στα μέσα του μήνα, η άγρια φορολογία με τις δόσεις και τις ρυθμίσεις που λεηλατεί το ήδη λεηλατημένο εισόδημα». Θα είναι εδώ, πρόσθεσε, το ΝΑΤΟ και το «ευαγγέλιο» των άλλων κομμάτων η ΝΑΤΟική δήθεν σταθερότητα, ενώ η χώρα θα συνεχίσει να εμπλέκεται στους πολέμους.

Επισήμανε πως τα άλλα κόμματα συμφωνούν στη στήριξη της ΕΕ στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και στο δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ για να δολοφονεί 35.000 αμάχους. Την ίδια στιγμή, τόνισε, τηρούν «ομερτά» για τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα η οποία κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα στον ελληνικό λαό, εκτός βέβαια από το ότι θέτει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Ανέφερε πως στις 9 Ιούνη μπορεί να αλλάξει η δύναμη και η δυναμική του αντιπάλου της ΕΕ και της κυβέρνησης, «μπορεί να αλλάξει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ, να ανέβει ψηλά, γιατί αυτό θα εκφραστεί με νέες δυνατότητες του λαού, οργανωμένα να αντιμετωπίσει, να φρενάρει, να ανατρέψει αυτά που έρχονται. Σήμερα αναγνωρίζεται ευρύτερα πως το ΚΚΕ είναι η μόνη υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στα ίσια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων αυτούς τους μήνες όταν μας έλεγαν δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντίπαλο».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε πως «δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται την αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία είναι η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας που διοικούν μαζί ΠΑΣΟΚ και όλες οι εκφάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθεί ο δήμος σταθερά τα χνάρια του Μπακογιάννη σε όλους τους τομείς».

«Ό,τι και να λένε τα άλλα κόμματα, δεν κρύβεται ότι λένε ναι στην ΕΕ. Ότι λένε ναι στην ΕΕ των ισχυρών, του κεφαλαίου, των λομπιστών. Στην ΕΕ που είναι ταυτισμένη με το ΝΑΤΟ που ετοιμάζει την οικονομία της να μετατρέψει σε πολεμική. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στη λυκοσυμμαχία, αυτή την αντιδραστική ένωση που με τις αποφάσεις, τις Οδηγίες, τους Κανονισμούς, τα Σύμφωνα κ.ά. που καθορίζουν όλους τους τομείς που διαμορφώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας», σημείωσε και έφερε μια σειρά παραδείγματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, πάνω από το 35%, που «βλέπει εχθρικά, έχει έλλειψή εμπιστοσύνης, διαφωνεί, έχει αρνητική στάση απέναντι στην ΕΕ. Μεγάλο μέρος έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα μέσα από την καθημερινότητά του, τη ζωή, αλλά και σε συνδυασμό μέσα από τον αγώνα, την πάλη που κάνει το ΚΚΕ για να αποκαλύψει τον χαρακτήρα αυτής της ιμπεριαλιστικής, ληστρικής συμμαχίας».

Έθεσε ως βασικό ερώτημα αν στις 9 Ιούνη όλος αυτός ο κόσμος θα «εκφραστεί πολιτικά, εκλογικά με ψήφο στο ΚΚΕ ή θα μείνει στη διαμαρτυρία, στην αποδοκιμασία, σε μια διάθεση, σκέψη που δεν θα αποκτά πολιτική δυναμική ανατροπής; Θα σκορπίσει στην αποχή ή σε ανέξοδες κατευθύνσεις για το σύστημα την επιλογή ή θα εμπιστευτεί την ψήφο του στο ΚΚΕ;».

«Δίνουμε τον αγώνα άνθρωπο τον άνθρωπο παντού. Τα πράγματα αλλάζουν, μπορούν να αλλάξουν, μπορούν να δημιουργήσουν άλλη δυναμική με το ΚΚΕ ψηλά την επόμενη μέρα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.